Πώς να φτιάξετε χειροποιήτη «βόμβα» μπάνιου

ΚΟΣΜΟΣ

 

Όταν το κρύο είναι τσουχτερό και η ζωή μας γεμάτη άγχος και υποχρεώσεις, τι πιο χαλαρωτικό από ένα μπάνιο στη γεμάτη καυτό νερό μπανιέρα μας! Ξεκλέβοντας πολύτιμο προσωπικό χρόνο, παρέα με ένα βιβλίο, ένα ποτήρι κρασί και την αγαπημένη μας μουσική, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια μικρή υδάτινη όαση στο σπίτι μας για να αποσυμφορήσουμε το μυαλό μας από τις καθημερινές μας έγνοιες.

Ίσως έχετε πετύχει τις περίφημες «βόμβες» μπάνιου ή bath bombs, αυτές τις πολύχρωμες σφαίρες που μόλις πέσουν στην μπανιέρα, αφρίζουν και απελευθερώνουν τα αρώματά τους. Συνήθως τις βρίσκετε σε κάπως

…τσουχτερές τιμές, όμως μπορείτε πολύ εύκολα και οικονομικά να φτιάξετε τις δικές σας χειροποίητες βόμβες με λίγα μόνο υλικά! Θα είναι ένα υπέροχο δώρο για τους αγαπημένους σας ή και για τον εαυτό σας, καθώς και μια πολύ διασκεδαστική διαδικασία που μπορείτε να μοιραστείτε με τα παιδιά σας.

Θα χρειαστείτε:

-100 γρ. μαγειρική σόδα.

-50 γρ. κιτρικό οξύ.

-25 γρ. κορν φλάουρ.

-25 γρ. άλατα Epsom (Θειϊκό Μαγνήσιο) –προαιρετικά.

-2 κ.σ. λάδι, όπως ελαιόλαδο, ηλιέλαιο ή λάδι καρύδας.

-¼ κ.σ. αιθέριο έλαιο –προτείνουμε πορτοκάλι, λεβάντα ή χαμομήλι.

-4-6 σταγόνες υγρή χρωστική τροφίμων. (όχι σε μορφή τζελ)

Για τη μίξη:

-Δύο μπολ

-Έναν αναδευτήρα/αυγοδάρτη

-Φόρμες σιλικόνης σε ό,τι σχήμα θέλετε.

Αν δεν έχετε φόρμες σιλικόνης στη διάθεσή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλαστικά μπολ γιαουρτιού, θήκες για παγάκια, φόρμες για cupcakes και οποιοδήποτε δοχείο έχει κάποια πλαστικότητα, ώστε να μπορέσετε να βγάλετε τη βόμβα μπάνιου αφού στεγνώσει.

Οδηγίες παρασκευής:

Ρίξτε στο ένα μπολ σας τη σόδα, το κιτρικό οξύ, το κορν φλάουρ και τα άλατα και αναμίξτε τα καλά με τη βοήθεια του αναδευτήρα.

Στο δεύτερο μπολ, ανακατέψτε καλά το λάδι, το αιθέριο έλαιο και τη χρωστική, μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μίγμα.

Προσθέστε σιγά σιγά σε δόσεις το ελαιώδες μίγμα στο πρώτο μπολ, ανακατεύοντας καλά με τον αναδευτήρα για να μη δημιουργηθούν θρόμβοι. Έπειτα, προσθέστε λίγες σταγόνες νερό και ανακατέψτε αμέσως. Το τελικό μίγμα πρέπει να μην είναι πολύ υγρό και να διατηρεί το σχήμα του.

Αν θέλετε να προσθέστε διακοσμητικά, τοποθετήστε πρώτα αυτά στον πάτο από τα φορμάκια σιλικόνης. Χωρίς καθυστέρηση, προσθέστε από πάνω το μίγμα σας και πιέστε ελαφρά με ένα κουτάλι.

Αφήστε τις βόμβες μπάνιου να στεγνώσουν μέσα στα καλούπια τους, χωρίς να τα σκεπάσετε, για 4-8 ώρες, σε χώρο δροσερό και ξηρό. Έπειτα αφαιρέστε τις προσεκτικά από τις φόρμες.

Ρίξτε μια βόμβα μπάνιου στη μπανιέρα σας και απολαύστε τη! Τυλίξτε τις υπόλοιπες με διαφανή μεμβράνη και φυλάξτε τις σε μέρος χωρίς υγρασία.

Για περισσότερες βόμβες μπάνιου, προσαρμόστε τις ποσότητες των υλικών αναλόγως.

Για ακόμα πιο ιδιαίτερα αποτελέσματα, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και προσθέστε στις βόμβες σας φλούδες πορτοκαλιού, άνθη λεβάντας, ροδοπέταλα, αποξηραμένα ή φρέσκα λουλούδια ή ακόμα και βιοδιασπώμενο γκλίτερ, για τις πιο γκλάμουρ και ξεχωριστές βόμβες μπάνιου του κόσμου!

βόμβες μπάνιουχαλαρωτικο μπάνιοHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα