Πώς κατέληξε η κυβέρνηση στο σλόγκαν «Ελλάδα 2.0» – Ποια απορρίφθηκαν

Το «Ελλάδα 2.0», το σλόγκαν που συνόδευσε την παρουσίαση του σχεδίου για το Ταμείο Ανάκαμψης εντός της εβδομάδας, δεν ήταν το μόνο όνομα που έπεσε στο τραπέζι στις κλειστές συσκέψεις, για να πλαισιώσει την εκδήλωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής συζητήθηκαν τουλάχιστον άλλες τρεις εναλλακτικές. Η μία ήταν το «Ελλάδα» μαζί με τον αριθμό 4, που θα συμβόλιζε την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση. Απορρίφθηκε καθώς θεωρήθηκε βαρύγδουπο και στένευε το εύρος που μπορεί να καλύψει το Ταμείο Ανάκαμψης. Ενα άλλο σλόγκαν ήταν το «Νέα Ελλάδα». Απορρίφθηκε, καθώς μπορούσε να παρεξηγηθεί ως…

προεκλογικό.

Και ως γνωστόν ο Μητσοτάκης έχει διαψεύσει μετ’ επιτάσεως τα εν λόγω σενάρια. Επιπλέον, θυμίζω πως ήταν ένα όνομα που έπαιζε πολύ την περίοδο Σαμαρά. Το τρίτο ήταν το «σύγχρονη Ελλάδα». Ενδιαφέρον σλόγκαν που μπορεί να συνδεθεί και με τα 200 χρόνια, αλλά κάπως κοινότοπο και νερόβραστο.

Κάπως έτσι κατέληξαν στο «Ελλάδα 2.0».

Η αναζήτηση, πάντως, σλόγκαν για ένα τέτοιο θέμα, που αφορά την αλλαγή σελίδα της χώρας, δεν ήταν τόσο απλό πράγμα. Οσοι συμμετείχαν στις σχετικές συσκέψεις περιέγραψαν τη δυσκολία να βρουν το «αφήγημα» της επόμενης ημέρας συμπυκνωμένο σε 2-3 λέξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα