Πόρος: Ιδανικός προορισμός για διακοπές – Μια «ανάσα» μακριά από την Αθήνα (video)

Ο Πόρος είναι ίσως το πιο «χαμηλού προφίλ» νησί του Αργοσαρωνικού παρά το γεγονός ότι δεν υπολείπεται ούτε σε ομορφιές αλλά ούτε και σε ιστορία από τα πιο κοσμοπολίτικα κοντινά νησιά της Αθήνας.

Είναι καταπράσινος έχει καταγάλανα νερά, όμορφη πόλη και απέχει «μία ανάσα» από το λιμάνι του Πειραιά.

Όλα αυτά καθιστούν τον Πόρο ως ιδανική επιλογή για μία εξόρμηση το σαββατοκύριακο και όχι μόνο.

Η πόλη του Πόρου βρίσκεται

στο ηφαιστιογενές νησάκι Σφαιρία και είναι κτισμένη αμφιθεατρικά πάνω από το λιμάνι. Πρόκειται για ένα νησί με πλούσια ιστορία η οποία αποτυπώνεται πλήρως σε κάθε στενό του. Περιδιαβαίνοντας τα σοκάκια του, ανακαλύπτεις πανέμορφα νεοκλασικά σπίτια, περιποιημένα μπαλκόνια γεμάτα λουλούδια και μικρά μαγαζάκια κάθε είδους.

Παραλίες στον Πόρο

Ο Πόρος διαθέτει αρκετές και εύκολα προσβάσιμες παραλίες. Οι περισσότερες βρίσκονται κατά μήκος της νότιας και δυτικής ακτής της Καλαυρίας. Σχεδόν όλες διαθέτουν πυκνή βλάστηση που φτάνει μέχρι τη θάλασσα και προσφέρει φυσική σκιά στους παραθεριστές.

Μερικές από τις ωραιότερες παραλίες του Πόρου:

Ασκέλι

Η πιο μεγάλη και δημοφιλής παραλία του νησιού. Είναι πλήρως οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντους, αποδυτήρια, WC, γήπεδο beach volley, σχολή θαλάσσιου σκι, εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ, ταβέρνες και καφέ. Βρίσκεται κοντά στην πόλη, είναι αμμουδερή και διαθέτει ευκαλύπτους που προσφέρουν φυσική σκιά.

Βαγιωνιά

Ένας γραφικός όρμος με γαλαζοπράσινα νερά, άμμο και βότσαλο. Η παραλία είναι αρκετά ήσυχη και οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και café snack bar.

Λιμανάκι της Αγάπης

Η παραλία αυτή ξεχωρίζει για τα πανύψηλα πεύκα, τα καταγάλανα νερά και την χρυσή αμμουδιά που συνθέτει ένα σκηνικό μοναδικής ομορφιάς.

Νεώριο

Πρόκειται για δύο όμορφες παραλίες, το Μικρό και το Μεγάλο Νεώριο. Έχουν άμμο και πεύκα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα και είναι οργανωμένες με ομπρέλες και ξαπλώστρες

Ρωσικός Ναύσταθμος

Ένας γοητευτικός όρμος με άμμο και πεντακάθαρα νερά. Στην παραλία βρίσκονται τα ερειπωμένα κτίρια του παλιού ρωσικού ναυστάθμου, που έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο.

Κανάλι

Η πιο κοντινή παραλία στην πόλη του Πόρου, εύκολα προσβάσιμη και με τα πόδια. Είναι αμμουδερή, οργανωμένη και διαθέτει beach bar και ταβέρνες.

Μοναστήρι

Μια μικρή, ήσυχη και οργανωμένη παραλία με βότσαλο και κρυστάλλινα νερά.

Καλυψώ

Μια πανέμορφη παραλία με άμμο, καταγάλανα νερά και πεύκα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Διαβάστε επίσης:

Απρόσμενη εξέλιξη στη δίκη Καττή: Ξεκινάει από την αρχή – Έπαυσαν την πρόεδρο της έδρας

Καιρός: Επιδείνωση από την Τετάρτη με βροχές και καταιγίδες – Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας (Video)

Μάνος Δασκαλάκης: Η φωτογραφία που έστειλε στη Πισπιρίγκου από το σπίτι της σπιτονοικοκυράς τους – Ο επίμαχος διάλογος (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόρος, Ιδανικός, Αθήνα,poros, idanikos, athina