«Αν πάθω κάτι τι θα κάνετε;» είχε πει σε φίλο του ο 14χρονος – Συγκλονίζει η θεία του

Νέες πληροφορίες για για την αυτοκτονία του 14χρονου στα Κάτω Πατήσια, που τα ξημερώματα Σαββάτου βρέθηκε απαγχονισμένος στο δωμάτιό του από την μητέρα του. Ένας φίλος του αποκαλύπτει πως πριν από λίγους μήνες του είχε κάνει κάποιες περίεργες ερωτήσεις.

Ο φίλος του 14χρονου ανέφερε πως ότι πριν από μερικούς μήνες, αν και το αγόρι φαινόταν γενικά χαρούμενο, του είχε κάνει κάποιες περίεργες ερωτήσεις, όπως τι θα κάνει, αν ο ίδιος φύγει από τη ζωή. «Με είχε ρωτήσει “αν θα πάθω κάτι τι θα κάνετε” και του είπα μην σκέφτεσαι χαζομάρες» ανέφερε. «Εγώ ανησύχησα τότε του είπα να κόψει τις χαζομάρες»

συμπλήρωσε.

Συγκλονίζει η θεία του 14χρονου

«Μακάρι να σωθούν άλλα παιδιά, το δικό μας έφυγε. Μακάρι να σωθούν άλλα παιδιά» είναι τα πονεμένα λόγια της θείας του 14χρονου. «Ήταν ένα παιδί γεμάτο ζωή, γεμάτο χαρά. Ήταν αθλητής, έκανε πάλη, όλα καλά. Ήσυχο παιδί, πανέξυπνο παιδί, γελαστό παιδί, όλα καλά» συμπληρώνει.

Ο 14χρονος που ήταν και αθλητής πάλης, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συμμαθητών του ζούσε έναν εφιάλτη από ομάδα ανήλικων που τον κακοποιούσε και τον είχε απειλήσει ακόμα και με μαχαίρι.

«Ήταν καλό παιδί, δεχόταν bullying στο σχολείο. Του πέταγαν μανταρίνια και νερά. Τον έφτυναν. Τον χτυπούσαν. Οι καθηγητές δεν έκαναν τίποτα που τον έβλεπαν». «Ήταν λίγο ευαίσθητος. Έκλαιγε γενικά». «Του έκαναν bullying. Είχε τα προβλήματά του με την οικογένειά του». Αυτές είναι μερικές από τις μαρτυρίες των συμμαθητών του.

Ο 14χρονος φοβόταν να εκμυστηρευτεί τα όσα βίωνε στους συγγενείς του. Κάνεις από την οικογένεια του δεν γνώριζε ότι βίωνε μια καθημερινή κόλαση.

«Εμείς δεν ξέρουμε τίποτα. Αν ξέραμε, θα το αφήναμε έτσι το παιδί; Δεν θα το προστατεύαμε; Την παραμονή το βράδυ, την Παρασκευή ήταν πολύ χαρούμενος που θα πηγαίναν στους αγώνες την άλλη ημέρα. Πολύ χαρούμενο το παιδί. Δεν ξέρουμε τίποτα. Ούτε ο αδερφός του ξέρει» ανέφερε η θεία του 14χρονου.

Μάλιστα οι μαθητές του γυμνασίου αναφέρουν ότι οι καθηγητές γνώριζαν και δεν έκαναν τίποτα, ενώ τα φαινόμενα μπόουλινγκ στο σχολείο είναι ένα καθημερινό φαινόμενο.

«Στο σχολείο μας συμβαίνει. Αρκετές φορές και σε πολλά παιδιά. Έχουμε ενημερώσει γονείς και καθηγητές, αλλά οι καθηγητές δεν κάνουν τίποτα. Και οι γονείς που μιλάνε με τον διευθυντή αυτός δεν κάνει τίποτα» ανέφερε ένας από τους μαθητές του γυμνασίου.

Απαντήσεις ψάχνει η οικογένεια του 14χρονου για τι συνέβαινε στο σχολείο και αν γνώριζαν οι καθηγητές, με τη θεία του 14χρονου να κάνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να μιλήσει, για να βγει η αλήθεια στο φως.

«Ακούσαμε ότι τα παιδιά καταγγέλλουν ότι το ξέρει και ο γυμνασιάρχης, το ξέραν και οι καθηγητές, το ξέραν όλοι αυτοί. Αυτοί μπορεί να ξέρουν, εμείς δεν ξέραμε τίποτα. Ρωτήστε αυτούς και ψάξτε τα σχολεία. Να μάθουμε και εμείς της αλήθεια και αν ισχύουν αυτά που λένε».

Δίπλα από το άψυχο σώμα του, βρέθηκε το κινητό του και εξετάζεται αν πράξη του αυτή είναι αποτέλεσμα συμμετοχής του σε μια «πρόκληση» του TikTok, που ονομάζεται «blackout challenge» ή αλλιώς «πρόκληση συσκότισης», καθώς ενδέχεται ο 14χρονος να έχει βιντεοσκοπήσει όσα έγιναν λίγα λεπτά πριν τον θάνατο του.

«Αυτά τα λένε τα παιδιά, αλλά τα παιδιά μπορεί να λένε οτιδήποτε, δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη, το θέμα είναι η ουσία, να ψάξουμε την ουσία. Πρέπει να ψάξουμε πιο βαθιά… αν είναι αυτοκτονία, ή αν είναι ατύχημα ή αν είναι οτιδήποτε, γιατί δεν το ξέρουμε. Κρατάμε μια απόσταση μέχρι να βγει μια επίσημη ανακοίνωση», δήλωσε ο γυμνασιάρχης του σχολείου.

Με ζώνη αυτοκτόνησε ο 14χρονος

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες ο 14χρονος αυτοκτόνησε χρησιμοποιώντας την ζώνη του, ενώ αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις. Ακόμα δεν έχει ξεκινήσει ο εξονυχιστικός έλεγχος στο κινητό του στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., αλλά είναι το “κλειδί” που θα δώσει τις απαντήσεις για τον λόγο που οδηγήθηκε στην αυτοκτονία ο 14χρονος και αν δεχόταν υβριστικά μηνύματα.

enikos.gr

The post «Αν πάθω κάτι τι θα κάνετε;» είχε πει σε φίλο του ο 14χρονος – Συγκλονίζει η θεία του appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
14χρονος – Συγκλονίζει,14chronos – sygklonizei