Πολύ ισχυρός σεισμός ανοιχτά της Ζακύνθου - Στους δρόμους ο κόσμος - Αισθητός και στην Αττική (Photo)

Διεκόπη η ηλεκτροδότηση στο νησί - Είχε προηγηθεί δόνηση 4,4 Ρίχτερ ΕΛΛAΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση, η οποία σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS ήταν μεγέθους 6,9 βαθμών, σημειώθηκε στις 1.54 π.μ. στο Ιόνιο πέλαγος, ανοιχτά της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το επίκεντρο του σεισμού, που έγινε αισθητός και στην Αττική, εντοπίστηκε 124 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάτρας.

Ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ

στη Ζάκυνθο Κ. Συνετός μεταδίδει ότι η ηλεκτροδότηση στο νησί έχει διακοπεί, υπάρχουν υλικές ζημιές και οι κάτοικοι, ανάστατοι, έχουν βγει στους δρόμους χωριών και της πρωτεύουσας του νησιού.

Δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής εάν υπάρχουν τραυματισμοί εξαιτίας του σεισμού.

Σύμφωνα με την πρώτη αυτόματη, προκαταρκτική λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το μέγεθος της δόνησης υπολογίστηκε αρχικά στα 6,7 Ρίχτερ.

Νωρίτερα, σημειώθηκε σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, νοτιοδυτικά του νησιού, (σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού EMSC)

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικο Ινστιτούτο Αθηνών, το επίκεντρο του πρώτου χρονικά σεισμού (1.22 π.μ.) εντοπίστηκε σε θαλάσσιο χώρο 46 χιλιόμετρα από την πόλη της Ζακύνθου και είχε εστιακό βάθος 4,7 χιλιόμετρα.

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί και ζημιές.

σεισμόςΖάκυνθοςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα