Πωλούσαν taser μέσω Ιντερνετ - Τους «έπιασε» η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

ΕΛΛAΔΑ

 

Δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών που πωλούσαν μέσω διαδικτύου παράνομες συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης (taser) σχημάτισαν αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 

Μετά από καταγγελία, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησαν έρευνα κατά την οποία διαπίστωσαν ότι το ηλεκτρονικό κατάστημα πωλούσε τρεις συσκευές διαφορετικού τύπου που περιγράφονται ως «φακοί ηλεκτροσόκ», με επιπρόσθετη λειτουργία «laserpointer» για τη μία από αυτές.

Η διάθεση των αντικειμένων γίνονταν με απευθείας παραγγελία στη διαδικτυακή πλατφόρμα της ιστοσελίδας.

Από την προανάκριση

προέκυψε ότι οι παραπάνω συσκευές μπορούν να προκαλέσουν επικίνδυνες σωματικές βλάβες και για το λόγο αυτό χαρακτηρίζονται ως όπλα, ενώ απαγορεύεται η διάθεση στην αγορά συσκευών με λειτουργία δείκτη λέιζερ (laserpointer), λόγω της επικινδυνότητας τους για πρόκληση σωματικών βλαβών.

Αξιοποιώντας τα στοιχεία ταυτοποίησαν δύο αλλοδαπούς, κατοίκους χώρας των Βαλκανίων, ως διαχειριστές της εν λόγω ιστοσελίδας. 

Για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αστυνομικές Αρχές της χώρας, μέσω διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, για τις ενέργειές τους, ενώ επιπρόσθετα ενημερώθηκε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, για τις δικές της περαιτέρω ενέργειες.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για παράβαση του νόμου περί όπλων υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα