Πολωνία: Χιλιάδες διαδηλώνουν κατά της απαγόρευσης των εκτρώσεων

ΚΟΣΜΟΣ

Ακτιβίστριες υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών διαδήλωσαν στη Βαρσοβία κατά των νέων μέτρων για τις εκτρώσεις που προτίθεται να περάσει η κυβέρνηση της Πολωνίας.

Η συντηρητική κυβέρνηση δήλωσε πως θα συμμορφωθεί με τις επιταγές της Καθολικής Εκκλησίας, σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να υπάρξει πλήρης απαγόρευση στις εκτρώσεις.

Η Πολωνία έχει ήδη μια από τις πιο αυστηρές πολιτικές όσο αφορά στις εκτρώσεις, με μόνο μερικές εκατοντάδες να πραγματοποιούνται ανά χρόνο. Στην Πολωνία μια γυναίκα μπορεί να κάνει έκτρωση μόνο σε συγκεκριμένες

περιπτώσεις. Αν είναι πολύ νωρίς στον τοκετό, αν λόγω της εγκυμοσύνης κινδυνεύει η υγεία της μητέρας ή αν το παιδί είναι αποτέλεσμα βιασμού ή αιμομιξίας.

«Ακόμα και οι κανονισμοί για τις εκτρώσεις στο Ιράν είναι πιο φιλελεύθεροι από τα προτεινόμενα μέτρα» δήλωσε χαρακτηριστικά μια από τις διαδηλώτριες.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, διαβάστηκε στις εκκλησίες ένα γράμμα από τους ανώτατους Πολωνούς κληρικούς στο οποίο ζητούσαν την πλήρη απαγόρευση των εκτρώσεων καθώς «η ανθρώπινη ζωή πρέπει να προστατεύεται από τη σύλληψη της».

ΒαρσοβίαΠολωνίαεκτρώσειςδιαδηλώσειςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα