«Πολιορκία» Λεβέντη από κυβερνητικά στελέχη: Τι είπαν Φλαμπουράρης-Μάρδας, τι απαντά η Ένωση Κεντρώων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επανέρχεται στο προσκήνιο το «φλερτ» κυβερνητικών στελεχών - Ένωσης Κεντρώων.

Με δηλώσεις τους κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης εκτόξευσαν «διερευνητικές βολές» προς το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντική συνεργασίας.

Μάρδας: Η Ένωση Κεντρώων δεν έχει σχέση με το παρελθόν

Ως ένα κόμμα που «δεν έχει σχέση με το παρελθόν»

χαρακτήρισε την Ένωση Κεντρώων ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Δ. Μάρδας ανέφερε πως το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη «έχει κάποιες ενδιαφέρουσες θέσεις», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το ζήτημα της ενδεχόμενης συνεργασίας έχει να κάνει με τα θεσμικά όργανα της κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό.

Οι δηλώσεις Μάρδα έρχονται μία ημέρα μετά τις αντίστοιχες αναφορές του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ την Κυριακή ο Αλ. Φλαμπουράρης ανέφερε πως η κυβέρνηση «επιδιώκει τον διάλογο, όπως και με την κοινωνία», σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται για «προσπάθεια να κερδίσουμε κάποιον βουλευτή».

Μιλώντας με εξαιρετικά θερμά λόγια για τον Βασίλη Λεβέντη προσωπικά, ανέφερε πως «έδινε 30 με 35 χρόνια μάχη, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα των αδύναμων οικονομικά στρωμάτων και μπήκε τελικά στη Βουλή».

«Πάγος» από την Ένωση Κεντρώων

Οι διαθέσεις των κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών ωστόσο δεν φαίνονται να βρίσκουν ανταπόκριση από την πλευρά του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη.

Μιλώντας στο MEGA ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώργος Καρράς, σχολίασε ότι «το φλερτ Φλαμπουράρη δείχνει την αγωνία της κυβέρνησης».

Ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κάποιας μορφής συνεργασίας στο μέλλον.

«Εμείς δεν νομίζουμε ότι αυτή τη στιγμή χρειάζεται να συζητήσουμε τέτοια πράγματα. Το μνημόνιο είναι ψηφισμένο. Εχει χρονοδιαγράμματα και θα εφαρμοστεί», τόνισε στο Mega, προσθέτοντας ότι πάγια θέση του κόμματος είναι ο σχηματισμός οικουμενικής κυβέρνησης.

ΚυβέρνησηΈνωση ΚεντρώωνφλερτΜάρδαςΦλαμπουράρηςΛεβέντηςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα