Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Τουρκία ανακαλεί τον πρέσβη της στο Τελ Αβίβ για διαβουλεύσεις

Η Τουρκία ανακαλεί τον πρεσβευτή της στο Τελ Αβίβ, Σακίρ Οζκάν Τορουνλάρ, για διαβουλεύσεις στην Άγκυρα, ανακοινώθηκε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Εξαιτίας της εξελισσόμενης ανθρωπιστικής τραγωδίας στη Γάζα που προκαλείται από τις συνεχιζόμενες επιθέσεις του Ισραήλ κατά αμάχων και την άρνηση του Ισραήλ στις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός και συνεχή και απρόσκοπτη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας, αποφασίστηκε η ανάκληση του πρέσβη μας στο Τελ Αβίβ, Σακίρ Οζκάν Τορουνλάρ, στην Άγκυρα για

διαβουλεύσεις» αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ερντογάν: Έχουμε διαγράψει τον Νετανιάχου

Νωρίτερα σε διάλογο με δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στην πτήση από το Καζακστάν προς τη Τουρκία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε: «ο Νετανιάχου δεν είναι πλέον συνομιλητής μας, τον διαγράψαμε», στέλνοντας μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.

Ο τούρκος πρόεδρος διευκρίνισε ότι η πλήρης διακοπή των δεσμών, ιδίως στη διεθνή διπλωματία, δεν είναι δυνατή και ανέφερε ότι με τον υπουργό Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, και τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, Ιμπραήμ Καλίν, θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν όλα τα διπλωματικά μέσα.

Όπως έκανε γνωστό, ο Ιμπραήμ Καλίν βρίσκεται ήδη σε επαφή με την ισραηλινή πλευρά, ενώ συνομιλεί τόσο με την Παλαιστινιακή πλευρά όσο και με τη Χαμάς. 

Στην Τουρκία την Κυριακή ο Άντονι Μπλίνκεν

Όπως έγινε γνωστό, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, θα επισκεφθεί την Τουρκία την Κυριακή, στο πλαίσιο περιοδείας στη Μέση Ανατολή εν μέσω του πολέμου Χαμάς-Ισραήλ.

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η επίσκεψη θα διαρκέσει δύο μέρες.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Ο Νετανιάχου δεν είναι πλέον συνομιλητής μας – Τον διαγράψαμε

Κακοκαιρία Ciaran – Ιταλία: Επτά νεκροί, δύο αγνοούμενοι και νέα επιδείνωση από το βράδυ

Γάζα: Βομβάρδισαν ξανά τον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια – Ανθρωπιστικός διάδρομος για τους Παλαιστίνιους που θέλουν φύγουν

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόλεμος, Ισραήλ, Τουρκία, Τελ Αβίβ,polemos, israil, tourkia, tel aviv