Επιβεβαίωση από ΗΠΑ ότι η Αίγυπτος ενημέρωσε το Ισραήλ τρεις μέρες πριν το χτύπημα της Χαμάς

Η Αίγυπτος είχε προειδοποιήσει το Ισραήλ για τους κινδύνους πιθανής βίας «τρεις μέρες» πριν από την επίθεση της Χαμάς, επιβεβαίωσε ο Μάικλ ΜακΚόλ, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Γνωρίζουμε ότι η Αίγυπτος είχε προειδοποιήσει τους Ισραηλινούς τρεις ημέρες πριν ότι θα μπορούσε να συμβεί ένα τέτοιο γεγονός», τόνισε ο ΜακΚόλ μετά από μια κλειστή

ενημέρωση των μυστικών υπηρεσιών για τους νομοθέτες σχετικά με την κρίση..

Τη Δευτέρα ένα δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Yedioth Ahronoth (Ynet) ανέφερε ότι ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου είχε προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό του Ισραήλ δέκα ημέρες πριν από την επίθεση της Χαμάς, αλλά ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αγνόησε την προειδοποίηση και υποβάθμισε την απειλή. Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού χαρακτήρισε ανυπόστατο το δημοσίευμα.

«Είχαμε προειδοποιήσει το Ισραήλ για κάτι μεγάλο» αλλά αυτοί είχαν αλλού το μυαλό τους, δήλωσε πριν από δύο μέρες αξιωματούχος της υπηρεσίας πληροφοριών της Αγύπτου στο Associated Press, προσθέτοντας άλλον ένα κρίκο στο «φορτίο» των ευθυνών που βαραίνουν τις μυστικές υπηρεσίες και τον στρατό του Ισραήλ για τον πλήρη αιφνιδιασμό που υπέστησαν από τη Χαμάς.

Σύμφωνα με τον Αιγύπτιο αξιωματούχο, οι Ισραηλινοί προτίμησαν να επικεντρωθούν στη Δυτική Όχθη και υποβάθμισαν τη σοβαρότητα της απειλής από τη Γάζα.

«Τους προειδοποιήσαμε ότι η κατάσταση θα εκραγεί σύντομα, και πολύ σύντομα μάλιστα, και ότι η έκρηξη θα είναι μεγάλη. Αλλά υποτίμησαν αυτές τις προειδοποιήσεις», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης:

Fake news τα «40 αποκεφαλισμένα μωρά» – Δεν επιβεβαιώνει το Ισραήλ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Συμφωνία Νετανιάχου – Γκαντς για σχηματισμό κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης

«Λάθος συναγερμός» λέει τώρα ο ισραηλινός στρατός για την επίθεση από Λίβανο – Έρευνα για το τι συνέβη

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόλεμος, Ισραήλ, Η Αίγυπτος, Ισραηλινούς, ΗΠΑ,polemos, israil, i aigyptos, israilinous, ipa