Μαίρη Χρονοπούλου: Έτσι θα την αποχαιρετήσουν οι φίλοι της – «Πάρτι» στο σπίτι της με κρασιά και γαρίδες

Ο θάνατος της Μαίρης Χρονοπούλου σκόρπισε τη θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και αρκετούς φίλους της. Η αγαπημένη ηθοποιός είχε εκφράσει πού θα ήθελε να τοποθετηθεί η τέφρα της, ενώ στην αποθήκη κρατούσε φυλαγμένο το φέρετρό της.

Το φέρετρό της είναι ένα κάτασπρο φέρετρο, με ανάγλυφο λευκό άγγελο στο καπάκι του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Αρμουτίδη στην Εspresso.

Οι φίλοι της θα αποχαιρετήσουν τη μεγάλη ηθοποιό στο σπίτι που λάτρεψε στην Παιανία, αυτή την Παρασκευή 13/10 στις 12 το μεσημέρι. Σύμφωνα με

το ρεπορτάζ, περισσότεροι από 200 φίλοι της αλλά και θαυμαστές της λαμπερής πρωταγωνίστριας θα την αποχαιρετήσουν στο τελευταίο της ταξίδι. Στον κήπο της, γύρω από την πισίνα και κάτω από τις ελιές θα τοποθετηθεί κέτερινγκ, ενώ σερβιτόροι θα προσφέρουν γαρίδες, άφθονο κρασί και γλυκίσματα. Παντού θα ακούγεται μουσική και με τον τρόπο αυτόν θα αποχαιρετήσουν την ασυμβίβαστη Μαίρη Χρονοπούλου οι αγαπημένοι της φίλοι.

Η συγκέντρωση δεν θα θυμίζει κηδεία, αλλά περισσότερο μια μεγάλη γιορτή, όπως ήθελε η ίδια η ηθοποιός, η οποία έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 90 ετών. Το φέρετρο θα είναι ανοιχτό, ώστε να εναποθέσουν ένα λουλούδι οι φίλοι και οι θαυμαστές της.

Όπως διαβάζουμε στο δημοσίευμα, η σορός θα πρέπει να βρίσκεται στις 15:30 στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας όπου θα ακολουθήσει ένα αφιέρωμα – με εικόνες και ήχο – στη ζωή της.

Η τελευταία της επιθυμία ήταν η τέφρα της να τοποθετηθεί σε μνημείο που ζήτησε να κατασκευαστεί στον αύλειο χώρο του σπιτιού στην Παιανία, όπου διέμενε ως την τελευταία στιγμή της ζωής της. Εκεί λοιπόν, θα φτιαχτεί το μνημείο της με την επιγραφή «Μαίρη Χρονοπούλου. Ηθοποιός. Αγαπούσε τα παιδιά».

«Η Μαίρη δεν ήθελε τελετή στο Α’ Νεκροταφείο, όπου πηγαίνουν όλοι οι άσχετοι σελέμπριτις – έλεγε – για να φωτογραφηθούν και να στηθούν στις κάμερες. Η Μαίρη ήθελε να πάει η σορός στο σπίτι της κι εκεί, όσο μακριά κι αν είναι απ’ το κέντρο, να μαζευτούμε οι φίλοι της για να κάνουμε μια μικρή αποχαιρετιστήρια γιορτή. Θα τη «διαβάσει» ο Πνευματικός που είχε και μετά όλοι μαζί θα τη συνοδεύσουμε ως τη Ριτσώνα. Έτσι ήθελε κι έτσι πρέπει να το οργανώσουν αυτοί που θα σεβαστούν την τελευταία της επιθυμία, την οποία είχε αφήσει εγγράφως κιόλας. Το βλέπω, πάντως, κατά την Τετάρτη, μεθαύριο δηλαδή, να συμβεί αυτό. Τέλος, η Μαίρη είχε αγορασμένο το φέρετρο της καμιά δεκαριά χρόνια πριν και το κρατούσε φυλαγμένο στην αποθήκη της. Απίστευτη μέχρι το τέλος, σε όλα της!», έγραψε στο Facebook ο δημοσιογράφος Αντώνης Μποσκοΐτης.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο δικηγόρος και φίλος της Δημήτρης Χατζημιχάλης αποκάλυψε χθες πάντως ότι «Οι συνθήκες του τραυματισμού της είναι περίεργες».

«Οι συνθήκες του τραυματισμού της είναι περίεργες» λέει φίλος και δικηγόρος της

«Ξαφνικά έγινε αυτό που έγινε κι έφυγε από τη ζωή. Οι συνθήκες που έγινε, έχουν δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά και προβληματισμούς. Δεν είναι τόσο το νυχτικό, αλλά ο τρόπος και το σημείο που βρέθηκε η Μαίρη Χρονοπούλου.

Δεν δικαιολογεί τον τραυματισμό της. Δηλαδή βρέθηκε σε ένα χαλί. Όταν πέσει κάποιος σε ένα χαλί, δε χτυπάει τόσο δυνατά το κεφάλι του ώστε να δημιουργηθεί αυτό το τραύμα και το αιμάτωμα που επέφερε τον θάνατό της. Επίσης, όταν πέσει κάποιος από τα σκαλιά, συνήθως πέφτει μπροστά.

Εδώ, είχαμε το εξής παράδοξο: ενώ υποτίθεται έπεσε από τα σκαλιά, το κεφάλι της βρέθηκε από τη μεριά προς τα σκαλιά ενώ θα έπρεπε να είναι τα πόδια της. Οι συνθήκες του τραυματισμού της είναι περίεργες.

Θα πάνε η οικιακή βοηθός και ένας φίλος της που τη βρήκαν τραυματισμένη για να καταθέσουν και να πιστοποιήσουν ότι είναι εκείνη και στη συνέχεια εκτιμώ ότι θα ξεκινήσει μία διαδικασία διερεύνησης της όλης υπόθεσης και θα δοθούν απαντήσεις σε πολλά ερωτηματικά, όπως το θέμα του ασθενοφόρου, που δεν βρέθηκε από πού είναι.

Έρευνα στο σπίτι της για τις συνθήκες του θανάτου της

Αφορμή για αυτήν την έρευνα στάθηκε το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», στο οποίο νοσηλευόταν τις τελευταίες της στιγμές η ηθοποιός και ο λόγος είναι πως δεν υπέγραψε το πιστοποιητικό θανάτου της και ζήτησαν να γίνει ιατροδικαστική εξέταση.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος ήρθε σε επικοινωνία με γιατρούς του νοσοκομείου και ιατροδικαστές, οι οποίοι επισήμαναν πως όταν ο θάνατος δεν προέρχεται από παθολογικά αίτια αλλά είναι από τραυματισμό, ζητείται να γίνει ιατροδικαστική εξέταση και γι΄αυτό τον λόγο δεν εκδίδουν πιστοποιητικό θανάτου.

Η Αστυνομικό Τμήμα Παιανίας αναμένεται να ξεκινήσει έρευνα στο σπίτι της για τα αίτια θανάτου της, αφού βγει η ιατροδικαστική εξέταση.

Με ποιο τραγούδι είχε ζητήσει να την αποχαιρετήσουν

O πρώην σύντροφος της Μαίρης Χρονοπούλου Νίκος Σταγόπουλος μίλησε συγκινημένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» πριν λίγες μέρες αποκαλύπτοντας το τραγούδι με το οποίο θα αποχαιρετήσουν την ηθοποιό. Όπως είπε «Θα ήθελα πρώτα απ’ όλα να ζητήσω συγγνώμη από όλες τις άλλες εκπομπές και τα κανάλια γιατί ομολογώ ότι με τίμησαν και με έχουν καλέσει όλοι. Επέλεξα εσάς, ξέχωρα ότι είστε το κρατικό κανάλι, γιατί σας συμπαθούσε και ιδιαίτερα [η Μαίρη Χρονοπούλου]. Θα ήθελα μόνο σαν επίλογο να της αφιερώσω ένα τραγούδι γιατί είχαμε συζητήσει αυτή την στιγμή».

Και πρόσθεσε: «Κάποια στιγμή ξέραμε ότι θα συμβεί αυτό το πράγμα. Μάλιστα, εγώ της έλεγα πως “θα φύγω πρώτος, μην ανησυχείς”. Με είχε παρακαλέσει, όταν θα έρθει αυτή η στιγμή, να της βάλω ένα τραγούδι. Το “Έρωτας αρχάγγελος” του Δημήτρη Μητροπάνου γιατί η Μαίρη ήταν μάγκας και σαν μάγκας πρέπει να φύγει πάνω απ’ όλα».

«Της άρεσε αυτό το τραγούδι, της άρεσε. Μέσα στα λόγια του θα βρείτε πολλά νοήματα[…] Δεν ήθελα τόσο να το κοινοποιήσω όσο να της το κάνω πράξη. Να είμαι κοντά της εκείνη την ώρα. “Να πιείς ένα κρασάκι, να καπνίσεις ένα τσιγάρο και να μου βάλεις αυτό το τραγούδι” είχε πει» σημείωσε ξεσπώντας σε κλάματα.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Νταλάρας – Άννα Ναλάρα: Επισκέφθηκαν την έκθεση της κόρης τους, Γεωργιάννας

Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ: Αποκαλύπτει ότι ζούσαν χωριστές ζωές επί 7 χρόνια με τον Γουίλ Σμιθ

Σταμάτης Κραουνάκης: «Βασανίστηκα από τον έρωτα – Θα γράφω μέχρι να τα κακαρώσω»

Keywords
Τυχαία Θέματα