Πόλεμος στην Ουκρανία: Πέρασε στη Μολδαβία το ελληνικό κονβόι από Μαριούπολη

Σε επιτυχία στέφθηκε η επιχείρηση Νόστος 3, με τους ελληνικό κονβόι που αποχώρησε από τη Μαριούπολη να διασχίζει τα σύνορα με τη Μολδαβία.

Όπως έγραψε στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, «η αυτοκινητοπομπή υπό τον συντονισμό του Πρέσβη Φραγκίσκου Κωστελλένου πέρασε τα σύνορα Ουκρανίας-Μολδαβίας όπου τους περίμενε κλιμάκιο της Πρεσβείας μας στο Βουκουρέστι. Η επιχείρηση #Νόστος3 ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην αίσια έκβαση».

dir="ltr">Η αυτοκινητοπομπή υπό τον συντονισμό του Πρέσβη Φραγκίσκου Κωστελλένου πέρασε τα σύνορα Ουκρανίας-Μολδαβίας όπου τους περίμενε κλιμάκιο της Πρεσβείας μας στο Βουκουρέστι. Η επιχείρηση #Νόστος3 ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην αίσια έκβαση.

Nikos Dendias (@NikosDendias) March 4, 2022

Το κονβόι της ελληνικής αποστολής συνεχίζει για τρίτη ημέρα το ταξίδι του μαζί με οχήματα άλλων διεθνών μέσων που καλύπτουν τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η αυτοκινητοπομπή αποτελείτο αρχικά από 21 αυτοκίνητα και 82 άτομα, ενώ στη συνέχεια προστέθηκαν και άλλα αυτοκίνητα.

Στη μολδαβική πλευρά των συνόρων βρίσκεται κλιμάκιο της πρεσβείας Βουκουρεστίου, υπό την πρέσβη Σοφία Γραμματά.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, εκ μέρους της κυβέρνησης, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όσους συνείσφεραν στην επιτυχή έκβαση της επιχείρησης, τόσο επί του εδάφους όσο και στην Αθήνα, υπό τον συντονισμό του γενικού γραμματέα Θεμιστοκλή Δεμίρη.

Επισημαίνεται ότι, μέχρι νεωτέρας, οι γενικοί πρόξενοι στη Μαριούπολη Μανώλης Ανδρουλάκης και στην Οδησσό Δημήτρης Δόχτσης συνεχίζουν να επιτελούν το έργο τους υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Η επιχείρηση αυτή ήταν σε συνέχεια της επιχείρησης «Νόστος 2», την οποία διοργάνωσε το Γενικό Προξενείο Οδησσού υπό τον συντονισμό του γενικού προξένου Δημήτρη Δόχτση πριν από λίγες ημέρες, αλλά και της επιχείρηση «Νόστος 1» για την απομάκρυνση πολιτών Ελλάδας και Κύπρου από το Κίεβο, η οποία έγινε σε στενό συντονισμό μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου.

Διαβάστε επίσης:

Στόλτενμπεργκ: Η Ρωσία χρησιμοποιεί βόμβες διασποράς στην Ουκρανία – Δεν είμαστε μέρος της σύγκρουσης

Times: O Ζελένσκι γλίτωσε από τρεις απόπειρες δολοφονίας την τελευταία εβδομάδα

Πόλεμος στην ΟυκρανίαΡωσία: 15 χρόνια φυλακή για «Fake News»

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Το Ποντικι
Πόλεμος, Ουκρανία, Πέρασε, Μολδαβία, Μαριούπολη,polemos, oukrania, perase, moldavia, marioupoli