Times: O Ζελένσκι γλίτωσε από τρεις απόπειρες δολοφονίας την τελευταία εβδομάδα

Το γεγονός ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι αποτελεί αυτή τη στιγμή το νούμερο ένα στόχο των ρωσικών δυνάμεων και των μυστικών υπηρεσιών επιβεβαιώνει ο Ουκρανός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times, μισθοφόροι από την υποστηριζόμενη από το Κρεμλίνο ομάδα Βάγκνερ και τις τσετσενικές ειδικές δυνάμεις φέρεται να στάλθηκαν για να σκοτώσουν τον Ουκρανό πρόεδρο από τότε που ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας την περασμένη εβδομάδα.

Τα σχέδια δολοφονίας του ματαιώθηκαν από Ρώσους, μέλη της Ομοσπονδιακής

Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) – το διάδοχο σχήμα της KGB – που ειδοποίησαν τους Ουκρανούς αξιωματούχους, ανέφεραν οι Times.

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας επιβεβαίωσε τις τρεις απόπειρες δολοφονίας και είπε στον τοπικό Τύπο ότι έλαβε πληροφορίες από τους διπλούς πράκτορες «που δεν θέλουν να λάβουν μέρος σε αυτόν τον αιματηρό πόλεμο».

Μία από τις ομάδες που φέρεται να προσπάθησαν να σκοτώσουν τον 44χρονο Ζελένσκι, ήταν η Ομάδα Βάγκνερ – η οποία έχει 400 άτομα που βρίσκονται στο Κίεβο καθώς μέλη της διείσδυσαν στην Ουκρανία με μια «λίστα δολοφονίας» που περιλαμβάνει 24 ονόματα. Εάν η προσπάθεια είχε στεφθεί με επιτυχία, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούσε να αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη.

Πριν από λίγες ημέρες, οι άρτια εκπαιδευμένοι πράκτορες λέγεται ότι περίμεναν το πράσινο φως από το Κρεμλίνο για να ρίξουν, ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο, τον ουκρανό πρωθυπουργό, τον δήμαρχο του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο και τον αδελφό του Βλαντιμίρ – και οι δύο πρωταθλητές πυγμαχίας που έχουν γίνει εμβληματικές φιγούρες στην πρώτη γραμμή της πρωτεύουσας.

Το σχέδιο υπονομεύτηκε αφού οι πληροφορίες έφτασαν στα ανώτερα κλιμάκια της ουκρανικής κυβέρνησης το πρωί του Σαββάτου, με αποτέλεσμα το Κίεβο να κηρύξει 36ωρη «σκληρή» απαγόρευση κυκλοφορίας, διατάσσοντας τους πάντες να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, ώστε οι στρατιώτες να μπορούν να «σαρώσουν» τους δρόμους στην αναζήτηση Ρώσων σαμποτέρ.

Διαβάστε επίσης:

Στόλτενμπεργκ: Η Ρωσία χρησιμοποιεί βόμβες διασποράς στην Ουκρανία – Δεν είμαστε μέρος της σύγκρουσης

Πόλεμος στην Ουκρανία – Ρωσία: 15 χρόνια φυλακή για «Fake News»

Οι Ουκρανοί βύθισαν τη ναυαρχίδα τους για να μην πέσει στα χέρια των Ρώσων

Keywords
Τυχαία Θέματα