Ποιο επιτελικό κράτος; Την ψήφο των αποδήμων θα «τρέξουν»

Μπορεί ο Μητσοτάκης να λέει ότι πρώτη δράση της νέας κυβέρνησής του θα είναι η αναβάθμιση του επιτελικού κράτους, ωστόσο ένα «πουλάκι» μας είπε ότι μια από τις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η κυβέρνηση της Ν.Δ. – αν τελικά πετύχει την αυτοδυναμία και δεν τρέχουμε να ψηφίζουμε με… μαγιό τον Αύγουστο – αφορά την ψήφο των αποδήμων.

Διότι μπορεί η συμμετοχή των εκτός Ελλάδας

πολιτών στις εκλογές της 21ης Μαΐου να ήταν μικρή (λίγο πάνω από 18.000 ψήφοι), ωστόσο η Ν.Δ. σάρωσε, κάτι που στην Πειραιώς θεωρούν ισχυρή ένδειξη ότι στους απόδημους το κόμμα κάνει πολύ ισχυρό γκελ. Οπότε στόχος είναι να αλλάξει ο νόμος, ώστε να αρθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια και η ψήφος των αποδήμων να γίνει πιο εύκολη.

Φυσικά, για να αλλάξει ο νόμος χρειάζεται πλειοψηφία 2/3 στη Βουλή. Όμως, στη Ν.Δ. εκτιμούν ότι ένα νέο σχέδιο περί επιστολικής ψήφου – ώστε να μην τρέχει ο απόδημος από το Μπουένος Άιρες στο Χιούστον για να ψηφίσει – μπορεί να τύχει ευρείας συναίνεσης, ώστε και το εκλογικό σώμα των αποδήμων να διευρυνθεί, αλλά και να μην υπάρχουν αντιδράσεις περί «νόθευσης» της λαϊκής βούλησης.

Τώρα, τα «πώς», τα «τι» και τα «γιατί» φαίνεται ότι θα αναλάβει ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώ αναμένεται να υπάρξει και συνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ για το θέμα, καθώς η Χαριλάου Τρικούπη είχε εκφράσει κι αυτή αντιρρήσεις και ενστάσεις σχετικά με τον νόμο που ψηφίστηκε με ευρεία συναίνεση επί υπουργίας Τάκη Θεοδωρικάκου. Ίδωμεν…

Διαβάστε επίσης:

Κως ΕΚΑΒ: «Και να βρεθούν εργαζόμενοι, δεν έχουν πού να μείνουν»

Έρχεται μεταναστευτική έκρηξη…

Μικροκομματικές ελαφρότητες στη Θράκη

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ποιο,poio