Ποιο Kategate; Ο Μακρόν – Ρόκι Μπαλμπόα είναι ο νέος αγαπημένος του internet – Τα σχόλια και οι αντιδράσεις

Οι πρόσφατες φωτογραφίες του Εμανουέλ Μακρόν ως μποξέρ, δεν θα μπορούσαν να μείνουν ασχολίαστες από τους χρήστες του διαδικτύου αλλά και τον διεθνή Τύπο.

Αφού το ζήτημα της Κέιτ Μίντλετον και οι εικασίες για το πού βρίσκεται, εξαντλήθηκε, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βρήκαν νέα ενασχόληση στις εικόνες του Γάλλου προέδρου που τον δείχνουν να χτυπά έναν σάκο του μποξ.

Οι δύο ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Μακρόν, που κοινοποιήθηκαν από τον επίσημο φωτογράφο του – Soazig de la Moissonnière – στο Instagram,

απεικονίζουν τον Γάλλο ηγέτη να χτυπά έναν σάκο του μποξ με σφιχτά δόντια, φλέβες να προεξέχουν και δικέφαλους μυς να διογκώνονται.

Σύντομα, αυτές οι φωτογραφίες έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους χρήστες να τον συγκρίνουν με τον Ρόκι Μπαλμπόα και τον Σιλβέστερ Σταλόνε. Οι αναφορές στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έλειψαν.

Οι εικόνες έρχονται μόνο λίγες ημέρες μετά την αλλαγή στάσης του Μακρόν –από περιστέρι σε γεράκι του πολέμου – , με τον Γάλλο πρόεδρο να καλεί την Ευρώπη να εντείνει την απάντησή της στον πόλεμο της Μόσχας στην Ουκρανία.

Οι αντιδράσεις

Οι φωτογραφίες του Μακρόν έχουν λάβει ανάμεικτες αντιδράσεις. Για κάποιους είναι η απόλυτη επίδειξη «αρρενωπότητας», άλλοι έχουν εκφράζουν την απογοήτευση τους.

Σύμφωνα με το BBC, ορισμένοι έθεσαν ζήτημα «βελτίωσης» μέσω photoshop. Μετά το «Kategate», οι χρήστες των social media φαίνεται να αναζητούν κάθε ίχνος επεξεργασίας.

Δείχνοντας το μέγεθος του δικεφάλου του Μακρόν, οι χρήστες αναδημοσίευσαν την εικόνα του μποξ μαζί με μια εικόνα του Γάλλου προέδρου με πιο αδύνατο χέρι.

Macron is being ridiculed on the internet because of a training photo
Social media users suspect that the president's biceps were photoshopped.
The French President's punching bag photo was previously published by his photographer, but soon became a meme. pic.twitter.com/GT0RqcC5fw

— S p r i n t e r F a c t o r y (@Sprinterfactory) March 20, 2024

Ο δημοσιογράφος Jonathan Bouchet-Petersen έγραψε στην κεντροαριστερή εφημερίδα Libération ότι οι φωτογραφίες ήταν μια «μάλλον απογοητευτική επιλογή επικοινωνίας».

Ορισμένοι χρήστες αστειεύτηκαν ότι ο Μακρόν ετοιμαζόταν να αντιμετωπίσει τον Πούτιν.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Soazig de la Moissonnière (@soazigdelamoissonniere)

Ο τηλεοπτικός σταθμός CNews είπε ότι ο Μακρόν φαινόταν «έτοιμος για μάχη, με το βλέμμα του καρφωμένο στο σάκο του μποξ σαν αποφασισμένος να νικήσει τους αντιπάλους του».

«Με τραβηγμένα τα χαρακτηριστικά του, τους μύες του φουσκωμένους και τα δόντια του σφιγμένα, ο πρόεδρος μοιάζει με πραγματικός πολεμιστής. Μια κατάσταση που απηχεί την ένταση των τελευταίων ημερών», ανέφερε.

Σύμφωνα με την Telegraph, η φωτογραφία προκάλεσε θυμηδία στα γαλλικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Είναι σε Ολυμπιακή φόρμα» για τους καλοκαιρινούς αγώνες του Παρισιού, έγραψε η εφημερίδα L’Essentiel.

Η βουλευτής των Γαλλικών Πρασίνων, Σαντρίν Ρουσό, έκανε retweet μια φωτογραφία του Μακρόν, αναδείκνύοντας την ως άλλη μια απόδειξη ότι «κώδικες φαλλοκρατών χρησιμοποιήθηκαν ad nauseam».

«Τι ήττα για τον προοδευτισμό. Και τι φτώχεια πολιτικής επικοινωνίας», έγραψε.

Ωστόσο, οι φωτογραφίες απέσπασαν και τον θαυμασμό από ορισμένες πλευρές. Σε μια κολακευτική περιγραφή, το γαλλικό εβδομαδιαίο γυναικείο περιοδικό Femme Actuelle έγραψε ότι έδειχναν τον «σύζυγο της Μπριζίτ Μακρόν» με «αποφασιστικό βλέμμα, σαν να θέλει να δώσει μάχη με τον αντίπαλό του… Φαίνεται να χτυπά τόσο δυνατά που οι δικέφαλοί του ξεχειλίζουν κάτω από το μαύρο του μπλουζάκι».

Η πρώτη κυρία της Γαλλίας Μπριζίτ Μακρόν αποκάλυψε πέρυσι ότι ο σύζυγός της κάνει μποξ δύο φορές την εβδομάδα.

Τον Ιανουάριο, ο Μκαρόν δημοσίευσε ένα βίντεο με τον εαυτό του να φορά ένα μπλουζάκι της γαλλικής ομοσπονδίας πυγμαχίας σε ένα γυμναστήριο, προτρέποντας τους ανθρώπους να κάνουν μισή ώρα άσκηση κάθε μέρα για να αγκαλιάσουν το πνεύμα των επερχόμενων Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, ανέφερε η Telegraph.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι φωτογραφίες του Γάλλου προέδρου προκαλούν αντιδράσεις. Ο Μακρόν είχε γίνει viral με μια εικόνα που τον δείχνει με ξεκούμπωτο πουκάμισο να αποκαλύπτει το τριχωτό του στήθος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας το 2022.

Είναι οι εικόνες μήνυμα για τον Πούτιν;

Ο Μακρόν θύμισε μερικές από τις φωτογραφίες του Πούτιν που αναδεικνύουν την αθλητική του πλευρά. Ο 71χρονος Ρώσος πρόεδρος έχει φωτογραφηθεί να κάνει ιππασία χωρίς πουκάμισο σε ένα άλογο, να παίζει χόκεϊ επί πάγου, να πυροβολεί και να χτυπά αντιπάλους στο τζούντο.

Ο Éric Anceau, καθηγητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Λωρραίνης, έγραψε στο X ότι οι εικόνες του Μακρόν ήταν «μέρος της νεολαϊκιστικής ανδρείας που αγαπούν ορισμένοι ηγέτες σήμερα, ξεκινώντας από τον μάστερ του είδους (μέχρι τώρα) Βλαντιμίρ Πούτιν».

Αυτές οι φωτογραφίες έρχονται εν μέσω των πρόσφατων απειλών του Μακρόν για ανάπτυξη δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία. Την περασμένη εβδομάδα, ο Γάλλος πρόεδρος είπε σε συνέντευξή του ότι οι δυτικές χερσαίες επιχειρήσεις στην Ουκρανία μπορεί να είναι απαραίτητες «κάποια στιγμή».

«Ίσως κάποια στιγμή –δεν το θέλω, δεν θα πάρω την πρωτοβουλία– θα πρέπει να κάνουμε επιχειρήσεις στο έδαφος, όποιες κι αν είναι αυτές, για να αντιμετωπίσουμε τις ρωσικές δυνάμεις», είπε στην εφημερίδα Le Parisien.

Μιλώντας στη γαλλική τηλεόραση την περασμένη εβδομάδα, ο Μακρόν είπε ότι η Μόσχα επιδιώκει να αυξήσει τη δύναμή της και δεν θα σταματήσει τώρα. «Αν αφήσουμε την Ουκρανία μόνη της, αν αφήσουμε την Ουκρανία να χάσει αυτόν τον πόλεμο, τότε σίγουρα η Ρωσία θα απειλήσει τη Μολδαβία, τη Ρουμανία και την Πολωνία», είπε.

Νωρίτερα τον Φεβρουάριο, ο Μακρόν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποστολής δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, προτρέποντας τους Ευρωπαίους συμμάχους να μην είναι «δειλοί». Είχε επίσης προειδοποιήσει ότι η Μόσχα θα μπορούσε να στοχεύσει χώρες του ΝΑΤΟ τα επόμενα χρόνια.

Οι δηλώσεις του Γάλλου ηγέτη είχαν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τα ευρωπαϊκά έθνη, τα οποία θεωρούν την αποστολή στρατευμάτων για να επιτεθούν στη Ρωσία ως κόκκινη γραμμή.

Τα μέλη του ΝΑΤΟ όπως η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Πολωνία απέρριψαν επίσης την πρόταση του Μακρόν.

Τα σχόλια του Μακρόν δεν έτυχαν θερμής υποδοχής ούτε στη Ρωσία. Κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του για την κατάσταση του έθνους στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Πούτιν είχε προειδοποιήσει το ΝΑΤΟ να μην επέμβει στην Ουκρανία διαφορετικά θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο.

«[Η Δύση] πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι έχουμε επίσης όπλα που μπορούν να χτυπήσουν στόχους στο έδαφός τους. Όλα αυτά απειλούν πραγματικά μια σύγκρουση με τη χρήση πυρηνικών όπλων και την καταστροφή του πολιτισμού. Δεν το καταλαβαίνουν;» είπε ο Ρώσος πρόεδρος σε μια προφανή απάντηση στα σχόλια του Μακρόν.

Διαβάστε επίσης:

Για πρώτη φορά μεταμοσχεύθηκε νεφρό γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ζωντανό άνθρωπο

Σύνοδος Κορυφής: Η «πολεμική» στροφή της ΕΕ και το ευρωομόλογο άμυνας που την κόβει στα δύο

ΣΥΡΙΖΑ σε Μαρινάκη: «Πολιτικές βδέλλες» είναι όσοι προσπαθούν να καλύψουν τους εμπλεκόμενους πολιτικούς

Keywords
Τυχαία Θέματα