Πλάκωσε ζέστη το Σαββατοκύριακο και «φάνηκε» στην τηλεθέαση των εκπομπών

Από όλα τα προγράμματα του προηγούμενου διήμερο μόνον η σειρά «Η γη της ελιάς» κατάφερε να έχει διψήφιο ποσοστό τηλεθέασης, ανάλογη με εκείνη που σημειώνει τις καθημερινές.

Όλα τα άλλα προγράμματα του Σαββατοκύριακου είχαν αποδόσεις χαμηλότερες.

Το πρόγραμμα με την υψηλότερη τηλεθέαση του Σαββάτου ήταν το τηλεπαιχνίδι «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» με 6,2%.

Στην πλειονότητα τους οι εκπομπές οι οποίες διακρίθηκαν Σαββατιάτικα φαίνεται ότι δεν ήταν ισχυροί πόλοι έλξης τηλεθεατών. Ίσως και διότι δεν υπήρχε πρόγραμμα ικανό σε τέτοιο βαθμό ώστε να τους καθηλώσει.

Ενδεικτικό

επίσης είναι ότι στην δέκατη θέση του τηλεβαρόμετρου της ημέρας με μόλις 3,5% πλασαρίστηκε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Κάτω από άλλες συνθήκες και πιο έντονο ανταγωνισμό πιθανόν να είχε άλλη κατάταξη.

Ως «έξαρση» τηλεθέασης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η απόδοση του κυριακάτικου επεισοδίου της σειράς «Η γη της ελιάς».

Ο ανταγωνισμός την Κυριακή είχε πιο δυναμικά χαρακτηριστικά και το κυριότερο από αυτά ήταν ο κατακερματισμός τηλεθέασης χάρη στις περισσότερες και ελκυστικότερες επιλογές, στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης, συγκριτικά με το Σάββατο.

Στα υπόψη ότι υπήρχε επεισόδιο του «Survivor all star», επεισόδιο της κοινωνικοδραματικής σειράς «Μαύρο ρόδο», αλλά  και της εύθυμης αστυνομικής σειράς περιπέτειας «IQ 160».

Στα αξιοπρόσεκτα της Κυριακής η τηλεθέαση του αγώνα ταχύτητας Φόρμουλα 1 από το Μονακό τον οποίον μετέδωσε σε απευθείας σύνδεση ο ΑΝΤ1, απόδοση που πιστώνεται στην δυναμική του σταθμού, συγκριτικά με εκείνη της κρατικής ΕΡΤ, η οποία έως πέρσι που είχε τα δικαιώματα μετάδοσης κάλυπτε το πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1, συνήθως από την ΕΡΤ2 (και τις κατατακτήριες δοκιμές στο ERTFlix).

Διαβάστε επίσης:

Τηλεθέαση: Πρωτιά για τον «Σασμό» την Παρασκευή (Πίνακας)

Έρωτας φυγάς: Συνεχίζει με νέο κύκλο επεισοδίων στο Open

«Έπεσε» η τηλεθέαση το Σάββατο αλλά «ανέβηκε» την Κυριακή

Keywords
Τυχαία Θέματα