Πλακιωτάκης προς Κουβέλη: «Δώστε το πόρισμα για το ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ»

ΕΛΛAΔΑ

Eρώτηση προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη κατέθεσε ο τομεάρχης Ναυτιλίας και τέως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης για το ναυάγιο του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ».

Συγκεκριμένα ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρει στην ερώτησή του ότι «από τις πρώτες πρωινές ώρες της 10ης Σεπτεμβρίου 2017 που βυθίστηκε το εφοδιαστικό Δ/Ξ ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ μέχρι σήμερα, έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος και από πλευράς της κυβέρνησης δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα

καμία έκθεση ή πόρισμα για τα αποτελέσματα οποιασδήποτε έρευνας σχετικά με τα αίτια βύθισης του πλοίου αυτού».

Ο κ. Πλακιωτάκης ζητάει από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας να «ενημερώσει γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί η ολοκλήρωση οποιασδήποτε έρευνας για τα αίτια του ατυχήματος από τις αρμόδιες Υπηρεσίες. Είναι φανερό ότι οι εισαγγελικές αρχές διερευνούν μόνο τις ποινικές ευθύνες προσώπων που από πράξεις ή παραλείψεις των προκλήθηκε το ναυάγιο.

»Οι έρευνες όμως θα πρέπει να κατατείνουν και προς την κατεύθυνση προσδιορισμού των συντελεστικών παραγόντων και αιτιών που οδήγησαν στο ναυτικό ατύχημα και στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων και διδαγμάτων».

Υπενθυμίζεται ότι το «ΑΓ.ΖΩΝΗ ΙΙ» βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστα αίτια στις 10 Σεπτεμβρίου 2017 νοτιοδυτικά της Αταλάντης στον Σαρωνικό έμφορτο με 2.570 τόνους καύσιμα προκαλώντας διάσπαρτη ρύπανση στις παράκτιες περιοχές του Σαρωνικού. Η εταιρεία είχε υποστηρίξει ότι η βύθιση του δεξαμενόπλοιου είχε προέλθει από δολιοφθορά, κάτι όμως που δεν έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής. Το δεξαμενόπλοιο είχε αποπλεύσει έμφορτο από τα διυλιστήρια του Ασπροπύργου με 2.200 μετρικούς τόνους fuel oilκαι 370 μετρικούς τόνους marine gas oil.

Τη στιγμή του ναυαγίου στο πλοίο βρίσκονταν ένας ναύτης και ο Α' μηχανοδηγός από τα συνολικά έντεκα μέλη. Και οι δύο περισυνελέγησαν σώοι από λάντζα και ρυμουλκό σκάφος.

Φώτης ΚουβέληςΓιάννης ΠλακιωτάκηςναυάγιοHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα