Πιέσεις βουλευτών σε Μπάιντεν – Να υποχρεώσει το Ισραήλ να ακολουθήσει το διεθνές δίκαιο

Περισσότεροι από 40 αμερικανοί βουλευτές προέτρεψαν την κυβέρνηση Μπάιντεν να πιέσει το Ισραήλ να ακολουθήσει το διεθνές δίκαιο εν μέσω της επικείμενης χερσαίας εισβολής στη Γάζα και να δημιουργήσει έναν ανθρωπιστικό διάδρομο.

«Ανησυχούμε βαθιά για την εντολή απομάκρυνσης πάνω από ένα εκατομμύριο αμάχων από τη βόρεια Γάζα και τις καταστροφικές ανθρωπιστικές συνέπειες που θα προκύψουν», έγραψαν τα μέλη της Βουλής.

«Όπως είπαν τόσο ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Εξωτερικές Υποθέσεις όσο

και η Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, επιβάλλοντας πλήρη πολιορκία στη Γάζα και στερώντας 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιους αμάχους που δεν έχουν πού αλλού να πάνε – οι μισοί από τους οποίους είναι παιδιά – από φαγητό, νερό και η ηλεκτρική ενέργεια, θα ήταν παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», πρόσθεσαν.

Οι βουλευτές κάλεσαν τον Μπάιντεν να ζητήσει την παράδοση τροφίμων, νερού και ηλεκτρισμού στη Γάζα, ενώ τον κάλεσαν επίσης να εγγυηθεί ότι τα αιτήματα συμπληρωματικής χρηματοδότησης στο Κογκρέσο περιλαμβάνουν ανθρωπιστική βοήθεια τόσο για Ισραηλινούς όσο και για Παλαιστίνιους.

Τέλος τον προέτρεψαν να αποθαρρύνει τα εγκλήματα μίσους κατά των Εβραίων και των Μουσουλμάνων στις ΗΠΑ — σημειώνοντας ότι «η Χαμάς δεν είναι ο παλαιστινιακός λαός και ο παλαιστινιακός λαός δεν είναι η Χαμάς».

Διαβάστε επίσης:

Εγκλωβισμένη στη Γάζα η πεθερά του σκωτσέζου πρωθυπουργού – Αναρωτιέται «πού να πάει» στο «τελευταίο μήνυμα» της (Video)

Κραυγή για βοήθεια από νοσοκομείο της Γάζας: «Αν “κοπεί” το ρεύμα, θα γίνουμε ομαδικός τάφος» – Πτώματα εκτός ψυγείου, νεογνά σε κίνδυνο

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Παγώνει» η Σαουδική Αραβία την επαναπροσέγγιση με το Τελ Αβίβ και στρέφεται στο Ιράν

Keywords
Τυχαία Θέματα