Περιβάλλον, ώρα μηδέν

Επωνύμως

 

Το περιβάλλον είναι εθνικό θέμα και σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται. Είναι ίδιας βαρύτητας με τα εθνικά και τα οικονομικά θέματα. Απαιτεί γενναίες παρεμβάσεις και τολμηρές κινήσεις. Μας αφορά όλους ανεξαιρέτως.

Και μπορεί οι παρεμβάσεις του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη από το βήμα της ΓΣ του ΟΗΕ για κατάργηση της χρήσης πλαστικού από το 2021 και των λιγνιτικών μοναδων από το 2028 να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά δεν φτάνουν, δεν επαρκούν.

- Δεν είναι δυνατόν το 90% των σκουπιδιών του

λεκανοπέδιου να θαβεται ακόμα στη Φυλή. Εργοστάσια επεξεργασίας αποβλήτων τώρα, πριν να είναι αργά.

- Δεν είναι δυνατόν να σχεδιάζεται ανανέωση του στόλου των αστικών λεωφορείων και να μην είναι όλα ηλεκτροκινητα.

- Δεν είναι δυνατόν να καταλήγουν χωματερές νησιών στον βυθό της θάλασσας και να μην είναι ακομα ο υπέυθυνος δήμαρχος, περιφερειάρχης, εργολάβος κλπ στη φυλακή.

- Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει σχέδιο φυσικής ή τεχνική αναδάσωσης των περιοχών Natura που κάηκαν και καίγονται κάθε χρόνο.

- Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν ακόμα βασανισμένα αδέσποτα ζώα στις πόλεις, να υπάρχει ανοχή ακόμα στο παράνομους καταστροφικούς τρόπους ψαρέματος, να επιτρέπεται το κυνήγι σε πληγείσες από φωτιά περιοχές ώστε να σκοτώσουν οι κυνηγοί ότι απέμεινε από τη λαίλαπα της πυρκαγιάς.

- Δεν είναι δυνατόν να εξακολουθούν ασύδοτοι βιομήχανοι να ρίχνουν τα αποβλημα τους στα ποτάμια μας χωρίς τιμωρία.

- Δεν είναι δυνατόν, τέλος, οι μη βιώσιμες γεωργικές πρακτικές να έχουν προκαλέσει διάβρωση των εδαφών με συνέπεια τη μείωση της καλλιεργήσιμης γης, τη ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα, την αύξηση των πλημμυρικών φαινομένων και την ερημοποίηση, και το κράτος απλά να κοιτάει.

Τα  προβλήματα αυτά δεν επιδέχονται αναβολές, ούτε πρέπει έστω και στο ελάχιστο να υπολογίζεται το πολιτικό κόστος για την αντιμετώπισή τους. Ιδού, λοιπον, πεδίο δόξης λαμπρό για την κυβέρνηση….

περιβάλλονπροβλήματαΜητσοτάκηςΟΗΕHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα