Πειθαρχική δίωξη κατά της διοίκησης του ΤΕΙ Αθηνών

ΕΛΛAΔΑ

Το θέμα των μετεγγραφών αποτελεί πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στο υπουργείο Παιδείας και το ΤΕΙ Αθηνών.

Ηδη δόθηκε εντολή προς τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας να κινηθούν οι διαδικασίες πειθαρχικής δίωξης κατά της διοίκησης του ΤΕΙ Αθήνας επειδή πέντε τμήματα του Ιδρύματος αποφάσισαν τη μη εγγραφή

των 270 μετεγγραφέντων φοιτητών που υπερβαίνουν το 15% που προβλέπει ο νόμος.

Οπως είπε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Δελή, «Δεν θα ανεχθούμε παιχνίδια στις πλάτες των φοιτητών» και απηύθυνε έκκληση στους προέδρους των τμημάτων του ΤΕΙ Αθήνας να μη δημιουργούν εντάσεις. Οι φοιτητές είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας, ζητώντας την παρέμβαση του υπουργού, ώστε να εγγραφούν έγκαιρα στις σχολές τους και να μη χάσουν το εξάμηνο.

Στο μεταξύ τα τμήματα του ΤΕΙ Αθήνας Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ, Νοσηλευτικής, Μαιευτικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων/Κατεύθυνση Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τεχνολογίας Τροφίμων, με ξεχωριστές συνελεύσεις τους αποφάσισαν ότι δεν είναι εφικτό να πραγματοποιήσουν υπεράριθμες εγγραφές φοιτητών κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας, που καθορίζει ότι ο αριθμός των μετεγγραφομένων είναι στο 15% του συνολικού αριθμού των εισακτέων κατ’ έτος αναφοράς.

μετεγγραφέςυπουργείο ΠαιδείαςΤΕΙ ΑθηνώνHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα