Εξαφανίστηκε το 2012 και βρέθηκε στη Βραζιλία- Διήνυσε ξυπόλυτος τη ζούγκλα του Αμαζονίου και διέσχισε δύο Ηπείρους

ΚΟΣΜΟΣ

Ένας Καναδός που είχε εξαφανιστεί από το 2012 βρέθηκε στη Βραζιλία έχοντας διανύσει 10.000 χιλιόμετρα, και έχοντας διασχίσει δύο Ηπείρους, με γυμνά πόδια, ελάχιστα ρούχα χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα.

Ο Αντόν Πιλίπα είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του στο Βανκούβερ το 2012.

Η οικογένειά του πέρασε όλα αυτά τα χρόνια ψάχνοντας απεγνωσμένα των πρώην εργαζόμενο σε ανθρωπιστικό πρόγραμμα, που πάσχει, όπως αναφέρουν οι συγγενείς του, από σχιζοφρένεια, και είχαν σχεδόν εγκαταλείψει κάθε ελπίδα όταν έλαβαν μία κλήση από του πουθενά.

Ένας Βραζιλιάνος αστυνομικός που γεννήθηκε στον Καναδά, εντόπισε τον Πιλίπα, καθώς τον πέρασε για ζητιάνο, να περπατά σε ένα χωματόδρομο με γυμνά πόδια, βρώμικος, φορώντας μία βερμούδα και ένα γιλέκο. Δεν είχε μαζί του ούτε διαβατήριο, ούτε κάποιο άλλο στοιχείο που να αποδεικνύει την ταυτότητα του.

Με τη βοήθεια πολλών διεθνών οργανισμών και πρεσβειών, κατάφερε τελικά να εντοπίσει την οικογένεια του άνδρα και όλοι έσπευσαν στη Βραζιλία για να διαπιστώσουν αν όντως ήταν ο αγαπημένος τους.

«Έμεινα έκπληκτος» δήλωσε ο αδερφός του, Αντόν Στεφάν στην Daily Mail.

«Είχα πιστέψει πως ήταν νεκρός. Διότι ήταν το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να εξηγήσει την απουσία του. Αλλά κατά βάθος, δεν ήθελα να το πιστέψω». «Ήμουν σοκαρισμένος» πρόσθεσε ο Στεφάν. «Είμαι έκπληκτος που είναι ακόμη ζωντανός και που έφτασε τόσο μακριά».

Ο Αντόν ταξίδεψε σε τουλάχιστον δέκα χώρες από τον Καναδά, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, το Μεξικό, τη Γουατεμάλα, την Κόστα Ρίκα, τον Παναμά, την Κολομβία, τη Βενεζουέλα, την Αργεντινή και τη Βραζιλία – όλα αυτά χωρίς διαβατήριο και με ελάχιστα ρούχα στην πλάτη του.

Ο αδερφός του είπε ότι είχε μία παράξενη αποστολή – ήθελε να φτάσει στην Εθνική Βιβλιοθήκη του Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή. Η τραγική ειρωνεία είναι πως μόλις έφτασε εκεί, μετά από περπάτημα χιλιάδων χιλιομέτρων, του αρνήθηκαν την είσοδο γιατί δεν είχε μαζί του ταυτότητα.

Έτσι, κατέληξε στη Βραζιλία όπου και βρέθηκε.

Ο ίδιος στην απίστευτη αφήγηση του αποκάλυψε το πώς επέζησε μαζεύοντας φρούτα και μούρα, ψάχνοντας μέσα στα σκουπίδια για ρούχα και τρόφιμα και χάρη στην γενναιοδωρία των ξένων.

Ο Αντόν ξεκίνησε με μια μικρή τσάντα με αντικείμενα, αλλά του τα έκλεψαν κατά τη διάρκεια του οδοιπορικού του.
Επίσης, όταν διέσχισε 800 χιλιόμετρα μέσα στην επικίνδυνη ζούγκλα του Αμαζονίου, γεμάτη με δηλητηριώδες αράχνες, φίδια και κροκόδειλους, έχασε όλα τα νύχια του.

«Ποτέ δεν ένιωσα μόνος» δήλωσε. «Είχα πολλά να σκεφτώ όλα αυτά τα χρόνια, κοιμόμουν στην ύπαιθρο. Είναι πολύ απλό να ζεις, δεν χρειάζονται πολλά πράγματα» είπε.

ΚαναδόςΑντόν ΠιλίπαΑντόν ΣτεφάνHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα