Πάτρα: Έλεγχοι για αμίαντο μετά το θάνατο του εργάτη που τον καταπλάκωσε το σκέπαστρο (photos)

ΕΛΛAΔΑ

Καλύπτονται με ειδικά υφάσματα από σήμερα Δευτέρα τα μπάζα από το στέγαστρο του λιμανιού της Πάτρας, ενώ την Τετάρτη αναμένονται τα αποτελέσματα για τον Αμίαντο.

Στο μικροσκόπιο των ειδικών συνεργείων και των κλιμακίων που βρίσκονται ήδη στην Πάτρα έχουν μπει το τελευταίο διήμερο όλα τα κτίρια του παλαιού λιμανιού μετά το τραγικό συμβάν με την κατάρρευση του στέγαστρου που κόστισε τη ζωή σε έναν 25χρονο Αλγερινό το απόγευμα της Παρασκευής. Ο χώρος του πρώην κτιρίου Υπηρεσιών Λιμένα έχει ήδη αποκλειστεί

ενώ μέσα στην εβδομάδα θα γίνουν μετρήσεις για τις ποσότητες αμιάντου που βρίσκονται στο σημείο της πτώσης του μοιραίου υπόστεγου. Παράλληλα θα ελεγχθεί και το δεύτερο υπόστεγο που βρίσκεται απέναντι από τη Ναυτική διοίκηση Ιονίου.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος Πατρέων, με βάση την πληροφόρηση που έχει από τον ΟΛΠΑ Α.Ε., μεταξύ των άλλων ενεργειών, από το Σάββατο 5/8/2017 γίνονται μετρήσεις του αέρα για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τον θρυμματισμένο αμίαντο στο σημείο της πτώσης του κτιρίου των πρώην αποθηκών του Ο.Λ.ΠΑ. και των πρώην κρατητηρίων του Λιμενικού και της οδού Όθωνος Αμαλίας.

Η εταιρία την οποία έχει καλέσει ο ΟΛΠΑ Α.Ε. όπως μας πληροφόρησε, είναι πιστοποιημένη από τον «Δημόκριτο» και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων, θα είναι γνωστά την Τετάρτη 9/8/2017.

Κατά οδηγίες της υπόψη εταιρίας, γίνεται τακτική διαβροχή των θραυσμάτων από τον ανάδοχο του έργου σύμφωνα με την υπογραφείσα με τον Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε. σύμβαση για την κατεδάφιση του κτιρίου, για τη μη διασπορά ινών στο περιβάλλον και επίσης τη Δευτέρα θα γίνουν εργασίες κάλυψης των θραυσμάτων από υφασμάτινο υλικό για τον ίδιο λόγο, παρά το ότι δεν έχει κριθεί επιβεβλημένο από την υπόψη εταιρία.

Λόγω της παρά πάνω εργασίας, οι Δημοτικές Υπηρεσίες (ΚΕΠ, Πολεοδομία, Χορευτικά) που στεγάζονται στο πρώην συνεδριακό κέντρο του λιμανιού αναστέλλουν τη λειτουργία τους για τη Δευτέρα 7 Αυγούστου και η εξυπηρέτηση των δημοτών θα γίνεται από τα ΚΕΠ των Δημοτικών Ενοτήτων Μεσσάτιδας, Παραλίας, Βραχνεΐκων, Ρίου και της Πολεοδομίας από την κεντρική Υπηρεσία.

Για τον ίδιο λόγο, δεν θα λειτουργήσει επίσης σήμερα Δευτέρα η γραμμή εξυπηρέτησης των οδηγών από τα πάρκινγκ του Νότιου Πάρκου, μέχρι την Αγίου Νικολάου και αντίστροφα.

Πηγή: The Best

Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα