ΠΑΣΟΚ προς ΣΥΡΙΖΑ : Είχαμε το ΛΑΟΣ "σούζα", τώρα αλωνίζει ο Καμμένος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση για την ανίερη συμμαχία ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ στο πλαίσιο της κυβέρνησης Παπαδήμου και "ξέπλυμα" της ακραίας δεξιάς ρητορικής του Γιώργου Καρατζαφέρη επιχείρησε να δώσει σήμερα το ΠΑΣΟΚ,

προκειμένου να τεκμηριώσει το επιχείρημά του ότι η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι σαφής χειρότερη από την δική του συνεργασία.

Επί της ουσίας στην άτυπη ενημέρωσή του το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να πει ότι το ΛΑΟΣ όσο καιρό ήταν στα κυβερνητικά σαλόνια ήταν μαζεμένο και προσεκτικό σε αντίθεση με τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ και τα στελέχη του που συνδιαχειρίζονται τη μοίρα της χώρας.

Όπως φαίνεται μέρα τη μέρα το ΠΑΣΟΚ έχει ανεβάσει στροφές στην κριτική του εγκαταλείποντας την διακριτική προσέγγιση των πρώτων ημερών, ίσως γιατί διατηρεί την πολιτική ελπίδα άμεσων πολιτικών εξελίξεων. Η άτυπη λοιπόν ενημέρωση ως προς την κυβερνητική συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ με δεξιά κόμματα έχει ως εξής:

«Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να συγκρίνουν τη συμμετοχή των ΑΝΕΛ στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στη κυβέρνηση Παπαδήμου.

Κάποιος πρέπει να τους θυμίσει ότι :

- Η συμμετοχή του ΛΑΟΣ δεν ήταν κοινοβουλευτικά / αριθμητικά κρίσιμη για τη σταθερότητα της κυβέρνησης Παπαδήμου, άρα το κόμμα αυτό δεν μπορούσε να παίξει και δεν έπαιξε ρόλο στη διαμόρφωση της κυβερνητικής πολιτικής. Ούτε τροφοδότησε, ούτε καθοδήγησε εκδηλώσεις τυφλού και επικίνδυνου εθνικισμού εξ ονόματος της κυβέρνησης την μικρή περίοδο που παρέμεινε στη κυβέρνηση Παπαδήμου.

- Ο τότε πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος δεν εμπιστεύθηκε στον κ. Καρατζαφέρη το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και κανένας υπουργός προερχόμενος από το ΛΑΟΣ δεν έκανε δημόσιες δηλώσεις στα ελληνικά και τα διεθνή ΜΜΕ συγκρίσιμες με τις δηλώσεις του κ. Καμμένου που βρίσκεται σε οιονεί προεκλογικό ανταγωνισμό λαϊκιστικής ανευθυνότητας με το ΣΥΡΙΖΑ βλέποντας ότι το σενάριο των εκλογών συντηρείται επιμελώς από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα και την κλειστή του ομάδα, παράλληλα με αυτό του δημοψηφίσματος!»

ανίερη συμμαχίαΠΑΣΟΚΣΥΡΙΖΑλαόςΑΝΕΛ
Keywords
Τυχαία Θέματα