ΠΑΣΟΚ: Οι επιλογές του Ανδρουλάκη για την κοινοβουλευτική ομάδα και τις θέσεις στο κόμμα – Όλα τα ονόματα

Με τον Νίκο Ανδρουλάκη να φτάνει στην Βουλή για την σημερινή ορκωμοσία λίγο πριν τις 11.00 το πρωί, το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να ανακοινώσει τους νέους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους αλλά και την σύνθεση τομεαρχών, οι οποίοι θα παρακολουθούν το κυβερνητικό έργο.

Η σύνθεση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Σύμφωνα με πληροφορίες Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι θα είναι ο πρώην επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική

περίοδο Μιχάλης Κατρίνης, και ο Εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Μάντζος, ο οποίος και θα αντικατασταθεί. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι η βουλευτής Λαρίσης Ευαγγελία Λιακούλη, ενώ ακούγεται και το όνομα του πρώην Υπουργού Πάρι Κουκουλόπουλου. Στην συζήτηση που έχει ανοίξει για την θέση του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας πιο πιθανό είναι στη θέση να βρεθεί ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την Εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ εκεί φαίνεται ότι θα είναι διπλή, καθώς θα υπάρχει ο Εκπρόσωπος και ο αναπληρωτής, στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ αναπληρώτρια. Για την θέση του Εκπροσώπου Τύπου ακούγεται έντονα το όνομα του Θανάση Γλαβίνα, ο οποίος δεν κατάφερε να εκλεγεί – λόγω του εκλογικού νόμου – παρά την επίδοσή του. Για την θέση της Αναπληρώτριας Εκπροσώπου υπάρχουν πληροφορίες ότι εκεί θα βρεθεί η Ρωξάνη Μπέη.

Τομεάρχες Βουλής και Γραμματείς στο κόμμα

Μέσα στην εβδομάδα ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να ανακοινώσει και την «σκιώδη» κυβέρνηση του, τα πρόσωπα δηλαδή τα οποία θα «ελέγχουν» την κυβέρνηση και τους Υπουργούς. Η κεντρική σκέψη του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ είναι να υπάρχει στενός έλεγχος του κυβερνητικού έργου με αρμοδιότητες σε όλους τους βουλευτές. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν αλλαγές και στα εσωτερικά του κόμματος. Για παράδειγμα ο Παναγιώτης Δουδωνής θα συνεχίσει στην Βουλή με την Γραμματεία του Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος να ετοιμάζει αντικαταστάτη. Στη θέση αυτή ακούγεται το όνομα του Χρήστου Πρωτόπαππα. Αλλαγές θα υπάρξουν και σε άλλους τομείς του κόμματος, οι οποίες το πιο πιθανό είναι να ανακοινωθούν πριν τα τέλη Ιουλίου.

«Φυγή μπρος τα εμπρός»

Το τέλος στην έδρα του Χάρη Καστανίδη δημιούργησε μικρούς τριγμούς στην Χαριλάου Τρικούπη κυρίως με έξωθεν «πυρά», ωστόσο από την ηγετική ομάδα επιχειρείται μία «φυγή προς τα εμπρός». Στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη ξεκαθαρίζουν ότι σκοπός είναι να παρουσιαστεί το ΠΑΣΟΚ ως την «Προγραμματική Αξιόπιστη Αντιπολίτευση». Πράγμα, που όπως σημειώνουν μπορεί να γίνει μέσα από το έργο τους μέσα στη Βουλή.

«Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής μπορεί και οφείλει να σηματοδοτήσει την αλλαγή. Η προεκλογική αναμέτρηση αλλά και οι πολλοί μήνες που προηγήθηκαν το απέδειξαν. Απέναντι στην τοξικότητα, προσπαθήσαμε να απαντήσουμε με περισσότερη πολιτική, στον λαϊκισμό με ρεαλισμό, στα fake news με αλήθεια», είναι το κεντρικό μήνυμα της Χαριλάου Τρικούπη.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία χρονοδιάγραμμα και πρόεδρος ΚΟ – Διαφοροποιήσεις «έκπληξη» από Σπίρτζη, Τεμπονέρα

Σβήνουν και γράφουν στο Μαξίμου τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στις προγραμματικές

Πλεύση Ελευθερίας: Την έδρα Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών επιλέγει η Κωνσταντοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα