ΠΑΣΟΚ: Με «μήνυμα ανατροπής» στα όργανα ο Ανδρουλάκης – Φόβος για «φαινόμενα αλαζονείας»

Ακριβώς όπως τα είχαν προβλέψει στην Χαριλάου Τρικούπη εξελίσσονται τα πράγματα στον χώρο της Κεντροαριστεράς, με το ΠΑΣΟΚ όπως δείχνουν δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις (Opinion Poll – Action24, GPO – Παραπολιτικά) να εδραιώνεται στην 2η θέση.  

Πολιτικό Συμβούλιο και Κεντρική Επιτροπή  

Σήμερα Σάββατο συνεδριάζει

το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ενώ την Κυριακή ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μιλήσει στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή στο Caravel. Αξίζει να αναφερθεί ότι το προηγούμενο διάστημα ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είχε δεχθεί έντονη κριτική στο εσωτερικό του κόμματος για το γεγονός ότι τα όργανα δεν συνεδριάζουν αρκετά συχνά.  

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα επαναλάβει το μήνυμά του πως «ο μεγάλος στόχος του κόμματος δεν είναι να περάσει τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ να είναι η νικηφόρα δύναμη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Υπάρχει ένας σταθμός, οι ευρωεκλογές, που είναι πολύ κρίσιμος. Έχουμε θέσει στόχους, αλλά ο μεγάλος στρατηγικός στόχος είναι οι επόμενες βουλευτικές εκλογές»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όλο το επόμενο διάστημα θα επαναπροσδιορίσει τους στόχους του κόμματος του κυρίως γιατί στην Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι όσο δείχνουν πως θέλουν να διεκδικήσουν την εξουσία του τόπου τόσο πιο πολύ θα προέρχονται ψηφοφόροι.

Την ίδια ώρα το άγχος που υπάρχει στην ηγετική ομάδα είναι να μην παρουσιαστεί η άνοδος του ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση (δημοσκοπικά) απλώς ως μία αναμενόμενη εξέλιξη λόγω της πτώσης του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ουσία θέλουν να περάσουν το μήνυμα – γνωρίζοντας βέβαια πως αυτό είναι δύσκολο – ότι η άνοδος του ΠΑΣΟΚ έχει να κάνει και με τα δείγματα γραφής του Κινήματος στην κοινωνία και τη Βουλή, αλλά και το μήνυμα αξιοπιστίας που εκπέμπει προς τους ψηφοφόρους. 

Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη για να πραγματοποιηθεί η προσέλκυση ψηφοφόρων οφείλουν στον ΠΑΣΟΚ να πείσουν τους πολίτες ότι η δημοκρατική παράταξη έχει εναλλακτική πρόταση για την ακρίβεια, για τη δημόσια υγεία, για τους επαγγελματίες, για τον αγροτικό κόσμο, για τα κόκκινα δάνεια. «Στόχος μας είναι να αποτελέσουμε τον εναλλακτικό, προοδευτικό και κυρίως αξιόπιστο πόλο του πολιτικού συστήματος» είναι το κεντρικό μήνυμα του κόμματος», τονίζουν.

Συμμαχίες με την κοινωνία και φόβος για αλαζονεία  

«Ό,τι κόμμα κι αν ψηφίσατε στις τελευταίες εκλογές, εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα για να βελτιώσει τη ζωή σας. Κάνουμε κοινωνικές συμμαχίες με την οικολογία, με τα κινήματα, με ανθρώπους της Αριστεράς που όμως δεν είναι λαϊκιστές και σέβονται τις ανεξάρτητες αρχές», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του ερωτηθείς για τις μεταγραφές προσώπων από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις συμμαχίες που θέλει να χτίσει το κόμμα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις «μεταγραφές» παραμένουν οι δύο σχολές σκέψης. Η μία σχολή, η επικρατούσα, επιμένει για… πόρτα σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο επιστροφής «ΠΑΣΟΚογενών» αλλά και μετεγγραφής «ΣΥΡΙΖΑίων» στο κόμμα, ενώ η άλλη υποστηρίζει πως η κάθε περίπτωση πρέπει να εξεταστεί ξεχωριστά.  

Όλα αυτά την ώρα που υπάρχει άγχος για το γεγονός ότι μπορεί στελέχη από το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις μετρήσεις, οι οποίες όντως καλλιεργούν αισιοδοξία, να υπάρχουν σημάδια αλαζονείας από στελέχη και βουλευτές.

«Το χειρότερο που θα μπορούσε να μας συμβεί είναι να δείξουμε αυτήν την περίοδο δείγματα αλαζονείας. Πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι και να κάνουμε προσεκτικά βήματα», λέει στο topontiki.gr κορυφαίος συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη.  

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης: Η διεκδίκηση Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία παραμένει αναπάντητη 50 χρόνια μετά

Στέλιος Κούλογλου: «Γιατί να παραδώσω την έδρα μου;»

Κουτσούμπας: Το Πολυτεχνείο είναι πηγή έμπνευσης για τους σημερινούς και μελλοντικούς αγώνες (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΣΟΚ, Ανδρουλάκης – Φόβος,pasok, androulakis – fovos