ΠΑΣΟΚ: Η αντίδραση για τις παραιτήσεις Δημητριάδη και Κοντολέοντα – « Η κυβέρνηση ψάχνει βαλβίδες αποσυμπίεσης»
Σαν βόμβα έσκασε η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη αλλά και του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα.
Μία μέρα μετά τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον κ. Γεωργιάδη να εμπλέκεται στην υπόθεση των παρακολουθήσεων του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη μέσω του συστήματος Predator, ο ανιψιός
Σχολιάζοντας την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη και του Παναγιώτη Κοντολέοντα πηγές της Χαριλάου Τρικούπη ανέφεραν: «Επιμένουμε στην ανάγκη να πέσει άπλετο φως σε όλες τις πτυχές αυτής της νοσηρής υπόθεσης απόπειρας παγίδευσης του προέδρου του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος. Πρέπει να μάθουμε τα πάντα για τη δράση του predator στην Ελλάδα. Με τις παραιτήσεις η κυβέρνηση ψάχνει βαλβίδες αποσυμπίεσης αλλά αυτό δεν μας αφορά. Προτεραιότητα μας η θεσμική ενίσχυση της πολιτείας μας. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να απειλήσει τη δημοκρατία μας και τα ανθρώπινα δικαιώματα».
Πάντως, κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι η παραίτηση του κ. Δημητριάδη έχει ως στόχο την αποσύνδεση της υπόθεσης των υποκλοπών από το Μέγαρο Μαξίμου. Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως τόσο η κυβέρνηση όσο και ο παραιτηθείς ουδεμία σχέση έχουν με την υπόθεση Ανδρουλάκη. Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Δημητριάδης παραιτήθηκε επειδή επί έξι χρόνια δίπλα στον πρωθυπουργό, δέχθηκε πολλές επιθέσεις, που στόχο είχαν τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη.
Αντιδράσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚΟ επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης έγραψε: «Από σήμερα, οι πολιτικές ευθύνες του πρωθυπουργού είναι δεδομένες».
Από σήμερα, οι πολιτικές ευθύνες του πρωθυπουργού είναι δεδομένες.
— Μιχάλης Κατρίνης (@michaelkatrinis) August 5, 2022Το σχόλιο του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ: «Η επιμονή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκη, για διαφάνεια και δημοκρατία σήμερα δικαιώνεται. Η παγίδευση του κινητού του έχει σχέση με τη δυναμική που αποκτά η παράταξη για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών. Η προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος από τη κυβέρνηση και φιλικά της ΜΜΕ απέτυχε. Οι σημερινές εξελίξεις αποτελούν μια de facto δικαίωση του Ν. Ανδρουλάκη. Με θεσμικό τρόπο, με τις πρωτοβουλίες μας στη Δικαιοσύνη, φτάσαμε σήμερα στην παραίτηση του Γ. Γραμματέα της Κυβέρνησης κ. Δημητριάδη και του επικεφαλής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων, πρόσωπα απόλυτα συνδεδεμένα με τον Πρωθυπουργό. Για την παγίδευση του κινητού του Ν. Ανδρουλάκη χρησιμοποιήθηκαν σκοτεινές πρακτικές από το παρελθόν. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η κυβέρνηση δεν έχει ηθική νομιμοποίηση. Είναι απόλυτα έκθετη απέναντι στον ελληνικό λαό γιατί υπονομεύει την εύρυθμη λειτουργία του Δημοκρατικού πολιτεύματος. Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται, ότι με τη δύναμη που θα του δώσει ο λαός, μπορεί να εγγυηθεί τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών».
Διαβάστε επίσης:
Μαξίμου: Βλέπει «πολιτική εκμετάλλευση» από Ανδρουλάκη στο θέμα των παρακολουθήσεων
ΣΥΡΙΖΑ: Μετωπική με Ν.Δ., στενό μαρκάρισμα σε ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ: Οι δικηγόροι του Νίκου Ανδρουλάκη – Ποιοι σηκώνουν το βάρος της παρακολούθησης
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Σάκης Αρναούτογλου: Ανατροπή με τον καιρό τον Δεκαπενταύγουστο
- Αλλάζει ο καιρός μέσα στον Αύγουστο – Η καιρική έκπληξη
- Παραίτηση βόμβα Δημητριάδη που οδηγεί σε εξελίξεις;
- Παναγιώτης Κοντολέων: Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΕΥΠ - Παραδέχθηκε λάθη σε «νόμιμες επισυνδέσεις»
- Σάμος: «Σκότωσαν έναν καλό άνθρωπο» - Tι λένε για τον 75χρονο που βρέθηκε νεκρός
- Η «μαμά του Στίφλερ» αποκαλύπτει: «Πήγα με 200 άντρες μετά το American Pie»
- Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΕΥΠ – Ποιός είναι ο διάδοχος του Παναγιώτη Κοντολέοντος
- Το καλύτερο τρόφιμο για τα μαλλιά και για την τριχόπτωση – τα έχει όλα
- Καθηγητής Χρ. Βλάχος για αγριογούρουνα: Πρέπει να θανατώνονται – Το δυστύχημα με τους 2 νεκρούς και τους 4 τραυματίες στο Κιλκίς θα επαναληφθεί
- Σε περιπέτειες μπαίνει η Ελλάδα στην ειδική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Το Ποντικι
- Η Γερμανία αλλάζει την Γερμανία!
- Archie Battersbee: Η δραματική ιστορία του 12χρονου, που συγκλόνισε τον κόσμο (videos)
- Γρηγόρης Δημητριάδης: Τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για την παραίτηση
- Παραιτήθηκε και ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων
- Κέβιν Σπέισι: Θα πληρώσει 31 εκατ. δολάρια στο «House of Cards»
- Γρηγόρης Δημητριάδης: Παραιτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού
- Η νέα σεζόν της Super League έρχεται με περισσότερους από 135 αγώνες στην COSMOTE TV
- ΠΑΣΟΚ: Η αντίδραση για τις παραιτήσεις Δημητριάδη και Κοντολέοντα – « Η κυβέρνηση ψάχνει βαλβίδες αποσυμπίεσης»
- Τελευταία Νέα Το Ποντικι
- ΠΑΣΟΚ: Η αντίδραση για τις παραιτήσεις Δημητριάδη και Κοντολέοντα – « Η κυβέρνηση ψάχνει βαλβίδες αποσυμπίεσης»
- Γρηγόρης Δημητριάδης: Τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για την παραίτηση
- Η Γερμανία αλλάζει την Γερμανία!
- Κέβιν Σπέισι: Θα πληρώσει 31 εκατ. δολάρια στο «House of Cards»
- Παραιτήθηκε και ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων
- Η νέα σεζόν της Super League έρχεται με περισσότερους από 135 αγώνες στην COSMOTE TV
- Archie Battersbee: Η δραματική ιστορία του 12χρονου, που συγκλόνισε τον κόσμο (videos)
- Γρηγόρης Δημητριάδης: Παραιτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού
- Φωτιά τώρα στη Νέα Πέραμο: Άνοιξε η Αθηνών-Κορίνθου – Μήνυμα του 112 για εκκένωση στην Άνω Βλυχάδα – Ατύχημα με Tractor (photos/video)
- Πρεμιέρα στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Αυτό είναι το πιο άσχημο αυτοκίνητο που πωλείται στην Ελλάδα
- Αλ. Τσίπρας: Ομολογία ενοχής Μητσοτάκη η παραίτηση Δημητριάδη για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων
- Τσίπρας: Ομολογία ενοχής Μητσοτάκη η παραίτηση Δημητριάδη - Να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό
- Α. Τσίπρας: «Όλα θα έρθουν στο φως»
- Κινεζικοί βαλλιστικοί πύραυλοι πάνω από την Ταϊβάν
- Κυβερνητικές πηγές: «Ο Κοντολέων δεν ενημέρωσε το Μαξίμου για τις νόμιμες επισυνδέσεις»
- Λαμία: Τον βρήκαν νεκρό στο σπίτι του – Οι γείτονες ειδοποίησαν λόγω της δυσοσμίας
- Lady Gaga: Είναι επίσημο – Θα πρωταγωνιστήσει στο Joker 2 – Δείτε το teaser
- Δικαίωση για ΠΑΟΚ



