Πάσχα: Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι στα διόδια – Τα μέτρα του φετινού εορτασμού (Video)

Συνεχίζονται και σήμερα οι αυστηροί έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας στους οδηγούς και τους ταξιδιώτες που προσπαθούν να βγουν εκτός Αττικής προκειμένου να κάνουν Πάσχα στο χωριό.

Συγκεκριμένα υπολογίζεται ότι την Πέμπτη από τα διόδια της Ελευσίνας με προορισμό την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου πέρασαν περισσότερα από 13.000 οχήματα.

Την ίδια στιγμή πάνω από 200 αυτοκίνητα υποχρεώθηκαν να κάνουν αναστροφή καθώς δεν είχαν τα απαραίτητα

έγγραφα μετακίνησης.

Σήμερα, μέχρι στιγμής, η κίνηση στα διόδια είναι κατά πολύ περιορισμένη, σε αντίθεση με το λιμάνι του Πειραιά που παρατηρείται αυξημένη προσέλευση.

Οι πιο συνηθισμένες δικαιολογίες που προέβαλαν οι «άτακτοι» οδηγοί ήταν ότι πηγαίνουν στην επαρχία για να επισκεφτούν ιδιώτη ιατρό ή για να προσφέρουν βοήθεια σε ηλικιωμένο συγγενικό τους πρόσωπο.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα, προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ για αναίτιες μετακινήσεις και 500 ευρώ για ψευδή παραστατικά. 

Ο εορτασμός της Κυριακής του Πάσχα

Με αυστηρούς περιορισμούς θα εορταστεί και φέτος το Πάσχα

Ο εορτασμός της Κυριακής του Πάσχα μπορεί να γίνει με τη συγκέντρωση μόνο δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο, και έως 12 άτομα σε εξωτερικό χώρο.

Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS στο 13033 με τον κωδικό 6, ενώ υπάρχει και σύσταση για τη διενέργεια self test σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Σε ό,τι αφορά στην απαγόρευση της κυκλοφορίας, μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα το χρονικό όριο είναι από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, ενώ από τις 3 Μαΐου που ανοίγει η εστίαση και για μία εβδομάδα, επεκτείνεται κατά μία ώρα και συγκεκριμένα μέχρι τις 11 το βράδυ.

Σε ό,τι αφορά στις εκκλησιαστικές λειτουργίες, ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25τμ και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα εντός των ναών, ενώ στους εξωτερικούς χώρους, η αναλογία αυτή μειώνεται σε ένα άτομο ανά 10τμ.

Επιπλέον, για όλους τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους.

Σε ό,τι αφορά στη σημερινή λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής, η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών.

Τέλος, η ακολουθία της Ανάστασης θα τελεστεί στις 9 μ.μ. αντί για τα μεσάνυχτα, ενώ η υποδοχή του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα θα γίνει χωρίς τιμές αρχηγού κράτους και με τη δέουσα σεμνότητα,

Keywords
Τυχαία Θέματα