Πάσχα: Όποιος έβαλε βενζίνη στην Αθήνα… γλίτωσε – Πάνω από 2 ευρώ το λίτρο στην Περιφέρεια την Μ. Παρασκευή, «φαρμάκι» στα νησιά

Η μεγάλη έξοδος των Αθηναίων έγινε χθες, με το κόστος του ταξιδιού πέρα από τα αυξημένα διόδια, να μεγαλώνει λόγω και των τιμών στη βενζίνη.

Οσοι αναχώρησαν χθες και προνόησαν να βάλουν βενζίνη από την Αθήνα, ή ακόμη καλύτερα την Μ. Πέμπτη, έπραξαν σοφά καθώς στην Περιφέρεια οι τιμές από χθες, είναι κάτι παραπάνω από… τσουχτερές.

Οσοι έκαναν το λάθος να γεμίσουν το ντεπόζιτο εκτός μεγάλων αστικών πόλεων, μάλλον το μετάνιωσαν αφού

οι τιμές όχι απλά ξεπέρασαν τα 2 ευρώ, αλλά σε ορισμένες περιοχής έφτασαν ή άγγιξαν τα 2,40!

Ωστόσο, σε πολλά πρατήρια καυσίμων, ειδικά σε δημοφιλείς πασχαλινούς προορισμούς, οι τιμές της βενζίνης εκτοξεύθηκαν και ξεπέρασαν ήδη τα 2 ευρώ.

Ειδικά στα νησιά οι τιμές… τσουρουφλίζουν.

Ενδεικτικά, στη Μήλο η αμόλυβδη χθες είχε 2,40 ευρώ/λίτρο, στην Πάρμο 2,39 ευρώ/λίτρο, στην Αντίπαρο 2,38 ευρώ/λίτρο, σε Σέριφο και Σίφνο 2,35 ευρώ/λίτρο, ενώ στην Σαντορίνη και την Πάρο 2,32 ευρώ/λίτρο.

Λίγο πιο χαμηλά ήταν σε Ρόδο (2,25 ευρώ/λίτρο) και Κέρκυρα (2,23 ευρώ/λίτρο).

Ο μέσος όρος στις Κυκλάδες είναι στα 2,20 ευρώ το λίτρο και του πετρελαίου κίνησης στα 1,91 ευρώ, ενώ στα Δωδεκάνησα στα 2,14 ευρώ το λίτρο και το diesel στα 1,82 ευρώ το λίτρο.

Και σύμφωνα με την αγορά, οι τιμές όχι μόνο δεν αναμένεται να πέσουν τις επόμενες ημέρες, αλλά υπάρχει μία έκδηλη ανησυχία να υπάρξει περαιτέρω άνοδος.

Πανάκριβη η έξοδος του τριημέρου

Αν βάλει κανείς και τα διόδια, η απόφαση για έξοδο τριημέρου το Πάσχα, αποδεικνύεται ιδιαίτερα τσουχτερή, ειδικά για όσους δεν πήγαν στα πατρικά τους.

Ενδεικτικά, το κόστος για το ταξίδι μέχρι το Ναύπλιο, κοστίζει 70 ευρώ με την επιστροφή, για μια απόσταση μόλις 140 χλμ. Με την βενζίνη μαζί, το κόστος υπερβαίνει τα 110 ευρώ.

Για Αγρίνιο με τις χθεσινές τιμές, το κόστος μετακίνησης ξεπερνά τα 180 ευρώ με επιστροφή, ενώ κάπως καλύτερα υπολογίζεται για την Καλαμάτα (130 ευρώ).

Διαβάστε επίσης:

Το «βαρύ αρνί» του Σκρέκα, η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ και το πάρτι στο Twitter (Video)

ΕΦΚΑ: «Παραθυράκι» σύνταξης για όσους έχουν χρέη έως 30.000 ευρώ (video)

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 8 έως 10 Μαΐου

Keywords
Τυχαία Θέματα