Πάρνηθα: «Τον έσωσα με σακούλες σκουπιδιών, το έγκλημα ήταν προμελετημένο» – Τι περιγράφει μάρτυρας για την επίθεση στους εθελοντές (Video)


Σοκαρισμένοι παραμένουν οι εθελοντές που δέχθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου, στην Πάρνηθα, άγρια επίθεση με μαχαίρι, κλωτσιές και μπουνιές, από επτά άτομα, ενώ είχαν πάει να βοηθήσουν στον καθαρισμό του βουνού από σκουπίδια.

Ο επικεφαλής της οργάνωσης Save Your Hood, Βασίλης Σφακιανόπουλος, ο οποίος έσωσε τη ζωή του ενός εκ των εθελοντών που δέχθηκε πέντε μαχαιριές, έκανε λόγο για «δόλο» και «προμελετημένο έγκλημα».

«Ήθελαν να προκαλέσουν βία με οποιαδήποτε αφορμή, προσπαθούσαν να βρουν αφορμή. Ήταν δόλος, ήταν προμελετημένο έγκλημα, το σκέφτηκαν για να το κάνουν,

δεν το έκαναν εν βρασμώ» είπε στον ΣΚΑΙ ο κ. Σφακιανόπουλος.

Όπως περιέγραψε μάλιστα, κατάφερε να σώσει τη ζωή του φίλου του χρησιμοποιώντας σακούλες σκουπιδιών για να σταματήσει την αιμορραγία από το χέρι του.

Ο εθελοντής Γιώργος Ταμπακάκης, που τραυματίστηκε σοβαρότερα, περιέγραψε χαρακτηριστικά:

«Έχω δεχθεί τρεις μαχαιριές στην πλάτη και δύο στο μπράτσο. Έχω δεχθεί κλωτσιές στο πρόσωπο. Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι έγινε. Έχασα πολύ αίμα, ευτυχώς που με πήγαν εγκαίρως στο νοσοκομείο, παραλίγο να χάσω τις αισθήσεις μου».

Ο άλλος εθελοντής, Μιχάλης Λαπάρδας, ανέφερε ότι: «Ακούσαμε κάτι φωνές, μας είπαν ποιοι είστε και τι θέλετε, αυτοί ήταν πολύ απειλητικοί. Άκουγα κραυγές αγωνίας, γροθιές, άκουγα τους φίλους μου να σφάζονται».

«Ας βρούμε τους ενόχους και ας προστατεύσουμε τα βουνά μας»

Ο αρχηγός της εθελοντικής αποστολής, ανήρτησε στο Instagram φωτογραφία που αποτυπώνει τα «αποτελέσματα» της επίθεσης, γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Με αυτή την απαράδεκτη αφορμή ας βρούμε τους συγκεκριμένους ενόχους και ας προστατεύσουμε τα βουνά μας και εκείνους που τα αγαπούν, όπως ο Γιώργος και ο Μιχάλης» .

Διαβάστε επίσης

Μιχαηλίδου: «Όλοι οι συμπολίτες μας με οφειλές έως 30.000 ευρώ μπορούν πλέον να λάβουν σύνταξη»

Οχιά δάγκωσε άνδρα σε χωριό κοντά στην Πάτρα – Yπέστη αιμορραγικό σοκ

Κρήτη: Σύλληψη 45χρονου δολοφόνου, βιαστής και διακινητική ναρκωτικών – Τον αναζητούσε 10 χρόνια η Interpol

i

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πάρνηθα, Τον, Video,parnitha, ton, Video