«Παραγωγική» για το Μαξίμου η συζήτηση με τους αγρότες, ελπίζει σε εκτόνωση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ικανοποιημένο εμφανίζεται το Μαξίμου για τον διάλογο με τους εκπροσώπους των αγροτών και συγκεκριμένα συνεργάτες του πρωθυπουργού μιλούν για μια «παραγωγική» συζήτηση.

Μάλιστα επισημαίνουν τη σημασία τους γεγονότος ότι αυτή έγινε «αδιαμεσολάβητα» κι επομένως στάθηκε δυνατό ο πρωθυπουργός να εξηγήσει πλήρως τις κυβερνητικές προτάσεις, καθώς όπως διαπιστώθηκε (σύμφωνα πάντα με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού) σε πολλά σημεία υπήρχαν παρανοήσεις, ή δεν είχαν γίνει κατανοητά επαρκώς.

Η κυβέρνηση, με το πέρας της συνάντησης, δημοσιοποίησε την πρότασή

της με 4 μέτρα για το ασφαλιστικό, 2 μέτρα για το φορολογικό και 19 μέτρα για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, ωστόσο μέτρα όπως η «φορολογική ελάφρυνση για τη μέγιστη πλειοψηφία των αγροτών» δεν εξειδικεύονται και κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι οι αγρότες ενημερώθηκαν πλήρως αλλά το ποσό της φορολογικής ελάφρυνσης δεν ανακοινώνεται.

Πάντως, το Μαξίμου δε φαίνεται να είναι διατεθειμένο για νέο ραντεβού με τους εκπροσώπους των μπλόκων που πραγματοποίησαν σύσκεψη στη Νίκαια στο μπλόκο της οποίας ηγείται ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας. Το κυβερνητικό επιτελείο θεωρεί ότι εξάντλησε τα περιθώρια διαλόγου με όλους τους αγρότες, καθώς εδώ και εβδομάδες έχει απευθύνει το προσκλητήριό του το οποίο επανέλαβε ξανά και ξανά ενόψει του σημερινού ραντεβού. Παρόλα αυτά εκτιμάται ότι μετά τη σημερινή συνάντηση θ’ ανοίξει ο δρόμος για την εκτόνωση της κατάστασης.

Στο μεταξύ από την πλευρά της κυβέρνησης, όσον αφορά τη σημερινή συνάντηση στο Μαξίμου αναφέρεται ότι σε αυτή μετείχε «η πλειοψηφία των μπλόκων και των αγροτικών κινητοποιήσεων». Τα μπλόκα τα οποία σύμφωνα με την κυβέρνηση εκπροσωπήθηκαν στη σημερινή συνάντηση είναι 52: Τεμπών, Μικροθηβών, Κασσάνδρας, Νησελίου, Θηβών, Αταλάντης, Σκύδρας, Δυτικής Αχαΐας, Ηλείας, Πράσινα φανάρια, Γαλατιστας (αεροδρομίου), Θέρμη Χαλκιδικής, Γιαννιτσών, Δρούγου, Μελισσίου, Μαυροβούνιου, Μεσημεριού, Άρνισσας, Τρικάλων, Μεσολογγίου, Ορμένιου (Έβρου), Καστανιών (Έβρου), Χαλκηδόνας, Δερβενίου, Μεσογείων, Ελευθεροχωρίου, Ανθήλης, Λειβαδιάς, Λιβανατών, Αλυσίδα ( Πέλλα ), Κάστρου, Χρυσούπολης (Καβάλα), Νυμφαίας ( Κομοτηνή ), Αμφίκλειας, Μελιβοιας, Γερακαρίου (Αγιάς), Δομοκού, Κουρτεσίου, Μαραθιάς, Ισθμού, Αιγίου, Διοδίων Νεστάνης, Βουρβουρα, Λίμνης Γυθείου, Σκάλας, Βατικών, Μολάων, Συκιάς, Μαραθειας Αμαλιάδας, Καλού Νερού, Κάτω Αχαγιάς, Κομποτίου Άρτας.

αγρότεςΚυβέρνησηδιάλογοςσυναντήσειςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα