Οδηγός επιβίωσης. Τι πρέπει να κάνετε κατά την ώρα της Αποκάλυψης για να σωθεί ο πολιτισμός και εσείς

Ξυπνάμε ένα πρωί και τίποτα δεν είναι το ίδιο. Ο κόσμος έφτασε στο σημείο που ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα έφτανε. Το τέλος του πολιτισμού όπως τον ξέραμε έφτασε. Δεν φταίτε εσείς και δεν υπάρχει χρόνος για να αποδοθούν ευθύνες. Τώρα ένα μόνο μετράει πως θα επιζήσουμε. Αχρείαστο να είναι αλλά ιδού ορισμένες οδηγίες επιβίωσης και ποιος ξέρει ίσως να είσαστε εσείς η ελπίδα και το μέλλον της ανθρωπότητας. Καλή τύχη.

Σύμφωνα λοιπόν με μια έρευνα του αστροβιολόγου Dr Lewis Dartnell, για το «The Big Bang UK Young Scientists
&Engineers Fair» (πρόκειται για τη γιορτή της τεχνολογίας στον τομέα των επιστημών, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών που διεξάγεται στη Βρετανία και απευθύνεται σε νέους επιστήμονες, μηχανικούς, φοιτητές και όχι μόνο), εάν συμβεί ένα τέτοιο συνταρακτικό γεγονός πρέπει να φερθούμε ψύχραιμα και να τρέξουμε στο πλησιέστερο γήπεδο γκολφ, (δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε αρκετά) ή στο σούπερ μάρκετ (ευτυχώς στην Ελλάδα έχουμε αρκετά). Επίσης μας συμβουλεύει να μην ξεχάσουμε να πάρουμε και βαζελίνη μαζί μας.

Supermarkets and golf courses hold the to re-building society from scratch https://t.co/O3h0h3Jr1R pic.twitter.com/2kA0ZbfrB7

— The Big Bang Fair (@BigBangFair) February 22, 2016

Μη βιάζεστε να απαξιώσετε τον Βρετανό αστροβιολόγο γιατί όχι μόνο κάθισε και έφτιαξε τον απόλυτο οδηγό επιβίωσης αλλά μας συμβουλεύει και για τις δεξιότητες που θα μπορούσαμε να αποκτήσουμε πριν την καταστροφή και μάλιστα μας διαβεβαιώνει πως σίγουρα θα μας φανούν χρήσιμες.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με έρευνες, σε μια καταστροφή οι περισσότεροι από εμάς θα πάρουμε μαζί μας φαγητό (61%), φάρμακα (53%) και κινητά τηλέφωνα (47%), όμως λίγοι αναγνωρίζουν τη χρησιμότητα σπίρτων (22%) και αναπτήρων, ή ενός απλού μπουκαλιού (10%) το οποίο θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε για να καθαρίσουμε κάποια ποσότητα νερού και να την καταστήσουμε πόσιμη.

Ο κ. Dartnell θα διδάξει στους παρευρισκόμενους, στο φεστιβάλ τεχνολογίας την τέχνη της επιβίωσης και όπως εξηγεί είναι προτεραιότητα να έχουμε ένα κουτί με αντικείμενα που θα μας βοηθήσουν να ανάψουμε φωτιά, μπουκάλι του νερού, ένα μικρό σουγιά ή έναν σουγιά ελβετικού τύπου ή μαχαίρι,σχοινί, σπάγκο και φαγητό όπως κονσέρβες, στιγμιαίες σούπες, και όσπρια, ξηρούς καρπούς ή μπάρες πρωτεϊνης υψηλής θερμιδικής αξίας. Επίσης είναι αναγκαίο να έχετε βαζελίνη την οποία μπορείτε να την απλώσετε πάνω σε μια πληγή ή να την χρησιμοποιήσετε ως προσάναμμα.

Επίσης καλό θα ήταν να είχατε ένα ζευγάρι γυαλιά που θα αντικαταστήσουν έναν μεγεθυντικό φακό με τον οποίο επίσης θα μπορούσατε να ξεκινήσετε μια φωτιά με την βοήθεια των ακτινών του Ήλιου.

Τρέξτε στην παραλία, ή στο σούπερ μάρκετ ή σ΄ένα γήπεδο του γκόλφ, λέει ο ίδιος. Όπως εξηγεί στην παραλία υπάρχει άμμος και από την άμμο μπορείς να φτιάξεις γυαλί, βασικό στοιχείο του πολιτισμού. Επίσης εκεί μπορεί κανείς να βρει διάφορα υλικά με τα οποία μπορεί να χτίσει, αφού ακόμη και τα φύκια έχουν χρησιμότητα. Μάλιστα όπως λέει ο Βρετανός επιστήμονας, κάποιος που ξέρει μπορεί να φτιάξει ακόμη και τόρνο από άμμο και παλιά κουτιά αναψυκτικών που έχει ξεβράσει η θάλασσα.

Όσον αφορά στο σούπερ μάρκετ. Ένα μέσο σούπερ μάρκετ, υποστηρίζει ο αστροβιολόγος, εκτιμάται ότι μπορεί να κρατήσει κάποιον ζωντανό για 55 χρόνια, ενώ οι μπαταρίες από τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται στα γήπεδα του γκολφ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο dr Lewis Dartnell στο Τhe Big Bang UK Young Scientists &Engineers Fair όχι μόνο θα διδάξει αλλά θα προκαλέσει τους νεαρούς ή φερέλπιδες επιστήμονες προκειμένου να δουν εάν έχουν τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις που θα βοηθούσαν την ανθρωπότητα να μην επιστρέψει στον Μεσαίωνα ή ακόμη πιο πίσω.

Σε μια δημοσκόπηση, οι συμμετέχοντες σε αυτή κλήθηκαν να αξιολογήσουν τις γνώσεις τους ενάντια στις δεξιότητες που βασίζονται στην επιστήμη, την τεχνολογία, την μηχανική και τα μαθηματικά που προτείνει ο dr. Dartnell για την ανοικοδόμηση της κοινωνίας.

Έτσι οι περισσότεροι δήλωσαν με βεβαιότητα ότι μπορούν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες (το 68% δήλωσε πως βρίσκεται πάνω του μετρίου), να συντηρήσουν τρόφιμα (61%), αλλά να καλλιεργήσουν ή να γίνουν κτηνοτρόφοι (53%).

Ωστόσο η πλειονότητα αυτών δεν βαθμολόγησαν τον εαυτό τους στο εάν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη χημεία για να φτιάξουν βενζίνη ή οινόπνευμα, ή πως να επισκευάσουν μηχανές ή ακόμη περισσότερο πως να φτιάξουν από το μηδέν ή να επισκευάσουν μεταλλικά αντικείμενα, αλλά και ρουχισμό.

Σύμφωνα με τον επιστήμονα τα πέντε πιο βασικά πράγματα που πρέπει να κάνει κανείς σε περίπτωση καταστροφής είναι:

1) να καταφέρει να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες για να έχει ηλεκτρική ενέργεια
2) να φτιάξει σαπούνι
3) να φτιάξει κάρβουνο
4) να φτιάξει τόρνο για να μπορεί στη συνέχεια να κατασκευάζει άλλα αντικείμενα
5) να φτιάξει γυαλί

What would you do if zombies attacked? Find out if you have the skills it takes to survive! https://t.co/O3h0h3Jr1R pic.twitter.com/Z7cWFZg1Zt

— The Big Bang Fair (@BigBangFair) February 22, 2016

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα