Όταν η κυβέρνηση «χρεώνει» στους λοιμωξιολόγους τις δικές της παλινωδίες (Videos)

Πολιτική

 

Προχθές ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σπεύδοντας να βγάλει… λάδι την πολιτική της κυβέρνησης όσον αφορά στη διαχείριση της υγειονμικής κρίσης, είχε δηλώσει με στόμφο πως «δεν έγινε κανένα λάθος. Όλα τα χειριστήκαμε με το σωστό τρόπο». Είχε δε προσθέσει ότι τον Μάιο οι λοιμωξιολόγοι «μας έλεγαν ότι πάνω από τους 26 βαθμούς Κελσίου ο ιός θα διαλυθεί», αλλά αυτό δεν συνέβη. «Τι να κάνουμε, να τους πάμε στα δικαστήρια;» είπε χαρακτηριστικά

αναφερόμενος στους λοιμωξιολόγους.

Η χοντροκομμένη αυτή δήλωση του κ. Γεωργιάδη ήρθε σε συνέχεια όσων είχε δηλώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας (MEGA, 11.11.2020), ο οποίος κληθείς να απαντήσει, με αφορμή τις δηλώσεις Γεωργιάδη, αν η κυβέρνηση έπεσε έξω στις εκτιμήσεις της, είχε καλύψει τον υπουργό Ανάπτυξης. Μάλιστα θέλοντας να δικαιολογήσει τους κυβερνητικούς χειρισμούς είχε πει ότι «σε όλο τον κόσμο το δεύτερο κύμα εξελίχθηκε πάρα πολύ γρήγορα σε εκθετική αύξηση κρουσμάτων. Αυτό ήταν κάτι που δεν το ανέμενε κανένα προβλεπτικό μοντέλο είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Αν ήταν μέσα στις προβλέψεις των μοντέλων που έχουν όλοι οι επιστήμονες, είναι βέβαιο ότι θα είχε προβλεφθεί πιο πριν».

Πολλές παλινωδίες

Πάντως είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση, από την άρση των περιορισμών του πρώτου lockdown και μετά, χρησιμοποιεί την επιτροπή για να καλύψει τις δικές της αποφάσεις. Ενδεικτικά να θυμίσουμε τις αντιφατικές δηλώσεις της στο θέμα του μερικού ανοίγματος των γηπέδων στους φιλάθλους, όπου η κυβέρνηση το αποφάσισε, η επιτροπή των ειδικών πιέστηκε να γνωμοδοτήσει θετικά, και τελικά ήρθε ο Κυρ. Μητσοτάκης να το αναιρέσει «αδειάζοντας» υπουργούς και επιστήμονες.

Αλλά το ιδιο «έργο» παίχτηκε και με το άνοιγμα και το κλείσιμο των δομών πρωτοβάθμιας άλλά και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Από τα «δεν μεταδίδεται στους μαθητές» περάσαμε στο «δεν μεταδίδεται» στους… μικρούς μαθητές. Πρώτα ακούγαμε ότι με τίποτα δεν θα κλείσουν τα σχολεία, μετά στις κόκκινες Θεσσαλονίκη και Σέρρες, έκλεισαν Λύκεια και Γυμνάσια, μετά σε όλη τη χώρα η δευτεροβάθμια εκπαίδευση και από σήμερα έκλεισαν και τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία. Σε όλο αυτό το «έργο» έβγαιναν μπροστά οι λοιμωξιολόγοι να προασπίσουν τις κυβερνητικές αποφάσεις, και στην πρώτη στροφή «αδειάζονταν» από κυβερνητική στελέχη ή και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Στέλιος ΠέτσαςΆδωνις ΓεωργιάδηςΚορωνοϊόςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα