Δολοφονία Λυγγερίδη – Ρέντης: Προφυλακίστηκε 31χρονος με το ψευδώνυμο «Κοκός» – Τα «μεροκάματα» και η ηγεσία της οργάνωσης

Πάνω από 15 άτομα έχουν απολογηθεί μέχρι τώρα στους τέσσερις ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση με τους εμπλεκόμενους στα επεισόδια έξω από το γήπεδο « Μελίνα Μερκούρη» με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Έχει κριθεί προφυλακιστέος, ένας 31χρονος, γνωστός με το προσωνύμιο «Κοκός», ενώ 3 έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Μεταξύ των 3 είναι ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία του αστυνομικού.

Οι όροι που του επιβλήθηκαν είναι της εμφάνισης σε ΑΤ και της απαγόρευσης παρακολούθησης αγώνων. Στον 31χρονο

που κρίθηκε προφυλακιστέος αποδίδεται, σύμφωνα με πληροφορίες ότι «παρίσταται στους αγώνες της ομάδας του Ολυμπιακού, σε όλα τα αθλήματα και βρίσκεται συνήθως στον αγωνιστικό χώρο φορώντας διαπίστευση».

Όπως προκύπτει από το συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό, πρόκειται για ένα από τα ηγετικά στελέχη, εμφανίζεται να υποκινεί οπαδούς του Ολυμπιακού στην εκδήλωση επεισοδίων, ενώ έχει προκύψει και η συμμετοχή του σε αξιόποινες πράξεις, είτε ως φυσικός αυτουργός είτε ως ηθικός αυτουργός.

Επιπλέον, φέρεται να ξεχωρίζει στην Θύρα 7, καθώς κάθεται μαζί με (…), σε χώρο που επιτρέπονται διαπιστευμένοι, σύμφωνα με την αστυνομία.

Επίσης κινείται ελεύθερα σε όλους τους χώρους των γηπέδων χωρίς κανέναν περιορισμό, δηλαδή εισέρχεται σε όποια θύρα θέλει στη διάρκεια του αγώνα, περιφέρεται στον αγωνιστικό χώρο και δίνει εντολές στον οργανωτή της κερκίδας που τις μεταφέρει στους οργανωμένους οπαδούς με την ντουντούκα.

Επίσης, φέρεται να αποκομίζει χρηματικά οφέλη από τα προαναφερόμενα «μεροκάματα» και δεν διστάζει να έρθει σε αντιπαράθεση με τα υπόλοιπα ηγετικά Μέλη της Εγκληματικής Οργάνωσης, όταν απειλείται να χάσει μερίδιο από αυτά.

Όσον αφορά στον 16χρονο φέρεται να ισχυρίστηκε στην απολογία του πως «είμαι φίλαθλος της ομάδας του Ολυμπιακού και έτσι κατά καιρούς παρακολουθώ αγώνες του Ολυμπιακού στο γήπεδο, χωρίς βέβαια να είμαι οργανωμένος οπαδός της ομάδας ούτε και μέλος σε κάποιο σύνδεσμο αυτής και χωρίς ποτέ να έχω εμπλακεί σε επεισόδια προ των επίδικων πράξεων για τις οποίες κατηγορούμαι».

«Σημειωτέον ότι στο γήπεδο δεν έχω πάει παρά μόνο λίγες φορές ως φίλαθλος της ομάδας συνοδευόμενος πάντα από τον αδερφό μου λόγω της ανηλικότητας μου. Καμία σχέση δεν είχα ποτέ με τους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού. Δεν γνωρίζω τις ενέργειές τους, τους στόχους τους, αλλά ούτε και τα πρόσωπα τα οποία συμμετέχουν σε αυτήν», πρόσθεσε

Για τα επεισόδια που οδήγησαν στο θανάσιμο τραυματισμό του Γιώργου Λυγγερίδη, ο 16χρονος, φέρεται να υποστήριξε πως όταν έφτασε στο στάδιο είχε ξεκινήσει ήδη ο αγώνας.

«Ξαφνικά, μετά το πρώτο σετ άνοιξε η πόρτα του γηπέδου και είδα περίπου 100 άτομα να βγαίνουν προς τα έξω τρέχοντας. Τότε ο αδερφός μου τους ακολούθησε για να δει τι συμβαίνει. Έτσι βγήκα και εγώ έξω για να διαπιστώσω τι συμβαίνει», φέρεται να είπε.

«Στην προσπάθεια μου να προσεγγίσω τον αδερφό μου, ο οποίος βρισκόταν αρκετά πιο μπροστά από μένα, παρέμεινα στο σημείο κάποια λεπτά μέσα στο πλήθος, όταν κάποιος άγνωστος μου έδωσε να κρατήσω μία φωτοβολίδα», συμπλήρωσε.

«Πρώτη φορά στη ζωή μου έπιανα φωτοβολίδα, δεν ήξερα τι ακριβώς είναι και πώς λειτουργεί. Μόλις συνειδητοποίησα ότι στο χέρι μου υπάρχει κάποιο επικίνδυνο αντικείμενο φοβήθηκα, αμέσως την άφησα από το χέρι μου και την πέταξα αμέσως κάτω», τόνισε ο 16χρονος.

Διαβάστε επίσης:

Αθήνα: Εξαρθρώθηκε η συμμορία ληστών στον ηλεκτρικό – Πώς δρούσε

Πάτρα: 12 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία – Μαθητές ανάμεσα στους συλληφθέντες

Πάσχα: Γεμίζουν τα νησιά από τους Έλληνες φέτος – Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οπαδική, – Θάνατος, Προφυλακίστηκε 31χρονος, Κοκός –,opadiki, – thanatos, profylakistike 31chronos, kokos –