Ομόνοια: Τοποθετήθηκαν συσκευές που καθαρίζουν τον αέρα – Πως λειτουργούν (Photos/Video)

Συσκευές καθαρισμού του αέρα τοποθετήθηκαν στην Πλατεία Ομονοίας. Πρόκειται για 4 συσκευές απορρόφησης ρυπογόνων μικροσωματιδίων έξυπνης τεχνολογίας και αισθητήρες ανίχνευσης ποιότητας αέρα και καιρού, με στόχο να δώσουν μια πνοή οξυγόνου στο κέντρο της Αθήνας, που ασφυκτιά από την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Το

συγκεκριμένο μηχάνημα, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, καθαρίζει τον αέρα με ίδια ισχύ όσο αυτή που αντιστοιχεί σε επτά δέντρα.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού Σάκης Κολλάτος, τα μηχανήματα αυτά μας βοηθούν να «αλλάξουμε κλίμα τελείως».

Η Ομόνοια αποτελεί ένα εμβληματικό σημείο για την πόλη το οποίο όμως έχει υψηλά επίπεδα ρύπανσης, εξήγησε. Αυτό σε συνδυασμό με την ύπαρξη ψηλών κτιρίων, οδηγεί σε εγκλωβισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

«Άρα με τη δωρεά που μας έγινε, γιατί επαναλαμβάνω πρόκειται για δωρεά η οποία πραγματοποιήθηκε στη λογική του «υιοθέτησε την πόλη σου», προσφέρουμε μια ποιοτική ατμόσφαιρα στην πλατεία».

Όπως εξήγησε ο κ. Κολλάτος τα μηχανήματα αυτά είναι ιονιστές και λειτουργούν με την ίδια ακριβώς λογική των ιονιστών που χρησιμοποιούνται σε μικρούς χώρους.

Ξανανοίγουν τα ιστορικά ανθοπωλεία του Συντάγματος – Ποια είναι η ιστορία τους (Photos)

Μένιος Φουρθιώτης: Ζήτησε τον προσωπικό του… κομμωτή για να κουρευτεί στη φυλακη!

Γλυκά Νερά: Αντιδράσεις για την ψυχολόγο της Καρολάιν – Να προσκομίσει το πτυχίο της ζητά ο ΣΕΨ

Keywords
Τυχαία Θέματα