Ολοκληρώθηκε αισίως η μεγαλύτερη πτήση παγκοσμίως (video)

ΚΟΣΜΟΣ

Έπειτα από 17 ώρες και 52 λεπτά στον αέρα, η πτήση SQ22 της Singapore Airlines έφθασε στις 05:29 τοπική ώρα (12:29 ώρα Ελλάδας) και κάπως έτσι πραγματοποιήθηκε -επιτυχώς- η μεγαλύτερη απευθείας πτήση στον κόσμο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αεροδρομίου του Νιούαρκ (Νιου Τζέρσεϊ), Το Airbus που απογειώθηκε στις 23:37 από τη Σιγκαπούρη, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Νιούαρκ, έπειτα από πτήση σχεδόν 18 ωρών.

Η διάρκειά της ήταν λίγο μικρότερη

από τη θεωρητική διάρκεια της πτήσης που είναι 18 ώρες και 25 λεπτά. Με αυτή τη νέα πτήση η Singapore Airlines ανακτά την πρώτη θέση στην κατάταξη με τις πιο μακρές πτήσεις. Τα πρωτεία μέχρι τώρα κατείχε η πτήση Όκλαντ-Ντόχα της Qatar Airways.

Αξιοσημείωτο ότι είχε γίνει μια προσπάθεια το 2013 να πραγματοποιηθεί μια ανάλογη πτήση, αλλά για οικονομικούς λόγους κρίθηκε ασύμφορη. Τότε χρησιμοποιούσε ένα A340-500, ένα αεροπλάνο με τέσσερις κινητήρες και πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμων από ό,τι το καινούριο Airbus A350-900 ULR.

H Airbus παρέδωσε τον Σεπτέμβριο στη Singapore Airlines το πρώτο της A350-900 ULR, το οποίο καταναλώνει 25% λιγότερα καύσιμα από τους προκατόχους του.

μεγαλύτερη πτήσηΣιγκαπούρηΝέα ΥόρκηΝιούαρκHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα