Ολάντ στη Βουλή: Γυρίσατε την πλάτη σε όσους σας συμβούλευαν για προσωρινό Grexit

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο ελληνικός λαός πήρε το λόγο τρεις φορές το 2015 και η Ευρώπη σας κοιτούσε. Σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων. Εκφράσατε τις δικές σας ευαισθησίες, αλλά και τη δέσμευσή σας να μείνετε στην Ευρωζώνη έναντι διχαστικών δυνάμεων αλλά και διαφόρων που σας συμβούλευαν να βγείτε από την Ευρωζώνη για λίγο».

Με αυτά τα λόγια ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, εξέφρασε από το βήμα της Βουλής την προσέγγισή του για τα όσα συνέβησαν κατά

τη διάρκεια της πολύμηνης διαπραγμάτευσης αλλά και για την κατάληξη Ελλάδας και δανειστών σε συμφωνία.

Ο Φρανσουά Ολάντ αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν Ελλάδα και Γαλλία, κάνοντας αναφορά στην επίσκεψη του Σαρλ Ντε Γκωλ το 1963, αλλά και την επιστροφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Ελλάδα, το 1974, με το προεδρικό αεροσκάφος του τότε προέδρου Ντ' Εστέν.

«Είναι μεγάλη τιμή που μιλάω στη Βουλή. Είστε οι συνεχιστές της Εθνοσυνέλευσης», είπε, ενώ πρόσθεσε: «Χαιρετώ το δίδαγμα που μας δώσατε τους τελευταίους μήνες, την αξιοπρέπεια και το θάρρος του λαού να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες».

«Αυτό που εκφράζω δεν είναι συμπόνοια, αλλά στήριξη για να γυρίσετε σελίδα. Από την αρχή προσπάθησα να στηρίξω την ανάγκη η Ελλάδα να μείνει στην Ευρωζώνη. Αναγνωρίζω ότι πολλές μεταρρυθμίσεις είναι δύσκολες, πολλές από αυτές είναι απαραίτητες και στη Γαλλία. Αλλά πολλές από αυτές είναι απαραίτητες για το μέλλον της Ελλάδας. Εκείνη η μακρά νύχτα της 12ης Ιουλίου σημάδεψε όχι μόνο την τύχη της Ελλάδας, αλλά γενικότερα την ιδέα τι είναι η Ευρώπη» υπογράμμισε.

Φρανσουά ΟλάντΓαλλίαΕλλάδαεπίσκεψηΒουλήστήριξηΚυβέρνησημεταρρυθμίσειςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα