Η συνέντευξη Τύπου Τσίπρα - Ολάντ (Live)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρακολουθήστε live τη συνέντευξη τύπου Τσίπρα-Ολάντ.

Τσίπρας: Η Ελλάδα υπέγραψε συμφωνία όχι σύμφωνο παράδοσης της κυριαρχίας της

«Η Ελλάδα υπέγραψε Συμφωνία και όχι σύμφωνο παράδοσης της κυριαρχίας της ενάντια στην κοινωνική ειρήνη και τη συνοχή» είπε ο Αλέξης Τσίπρας

στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Γαλλίας, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους.

Μιλώντας για την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου τόνισε ότι «ο Φρανσουά ήρθε σε μια στιγμή που έχει ανάγκη η Ελλάδα να μετατραπεί σε μέρος της λύσης» και επισήμανε ότι «στις δύσκολες ώρες του Ιουλίου, ο Φρανσουά με έπεισε ότι πρέπει να δεχθώ έναν δύσκολο συμβιβασμό» προσθέτοντας ωστόσο ότι η Ελλάδα υπέγραψε Συμφωνία και όχι σύμφωνο παράδοσης της χώρας.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, «η ανόητη συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, περί διαίρεσης της Ευρώπης πρέπει να φύγει οριστικά από το τραπέζι». είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ολάντ: Η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της Ελλάδα

«Η Γαλλία ήταν σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας στο πλευρό της Ελλάδας και ήταν στο πλευρό της Ελλάδας και κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων» είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Ξέρω τι περνάει ο ελληνικός λαός, για αυτό και η Γαλλία στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας και ο Αλέξης Τσίπρας σε όλες τις συνόδους κορυφής ήταν ασταμάτητος στις προσπάθειές τους, θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό και τον ελληνικό για τη στάση τους» είπε ο Φρανσουά Ολάντ και απαντώντας στα σενάρια που σχεδιάστηκαν για το Grexit, τόνισε ότι «δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε την Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα και την ευρωζώνη» η Ελλάδα πρόσθεσε είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης η Ελλάδα.

«Θα πρέπει να ακούσουμε τους Έλληνες που σήμερα μας λένε ότι θέλουν να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και θέλουν να επανέλθει η σταθερότητα στη χώρα με κοινωνική ειρήνη για να έρθουν επενδύσεις στη χώρα, είπε ο Ολάντ.

«Η Γαλλία πρέπει να διασφαλίσει την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων» είπε ο Γάλλος πρόεδρος και να υπάρχει καλύτερη διαχείριση. Η Γαλλία θα συνεχίσει να διαθέτει εμπειρογνώμονες και τεχνογνωσία, εφόσον το επιθυμεί και η Ελλάδα, πρόσθεσε ο Ολάντ.

ΒουλήΦρανσουά ΟλάντομιλίαliveHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα