Οικονόμου για «Ομάδα Jorge»: «Οι Έλληνες ψηφοφόροι δεν χειραγωγούνται, η Δικαιοσύνη θα κάνει ό,τι πρέπει» (video)

Να υποβαθμίσει την ελληνική πτυχή της υπόθεσης «Ομάδα Jorge», για την ισραηλινή εταιρεία που φέρεται να χειραγωγεί ψηφιακά εκλογές και πολιτικές ανά τον κόσμο, επιχείρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ερωτηθείς σχετικά -σύμφωνα με τα δημοσιεύματα πολλών υψηλού κύρους και αξιοπιστίας ΜΜΕ, ο ιδρυτής της εταιρείας δήλωσε ότι έχει γραφεία

και στην Ελλάδα-, ο Γιάννης Οικονόμου αρκέστηκε να δηλώσει ότι «δεν ξέρω τι γίνεται στις άλλες χώρες. Οι Έλληνες ψηφοφόροι δε χειραγωγούνται. Ξέρουν πολύ καλά ποιον ψηφίζουν και γιατί τον ψηφίζουν», ενώ για την παρουσία της «Ομάδας Jorge» στην Ελλάδα περιορίστηκε να δηλώσει ότι «δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη μας να υπάρχει τέτοια ομάδα, αλλά από την ώρα που οι Έλληνες ψηφοφόροι δε χειραγωγούνται, ξέρουν ποιον ψηφίζουν και ποιον καταψηφίζουν, η συζήτηση αυτή είναι άνευ αντικειμένου».

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση προτίθεται να ερευνήσει τα όσα αποκαλύπτονται στα εκτενή ρεπορτάζ διεθνών ΜΜΕ για τις δραστηριότητες της εταιρείας, είπε ότι «στο σκέλος και στη διάσταση που περιγράφονται παράνομες πράξεις, η Δικαιοσύνη θα κάνει ό,τι πρέπει. Αλλά είναι αδιανόητο και εκτός λογικής και πραγματικότητας να υπονοεί κανείς ότι υπάρχουν μηχανισμοί που μπορούν να αλλοιώσουν τη βούληση του ελληνικού λαού. Αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας», ενώ όταν του επισημάνθηκε ότι έχουν υπάρξει έξωθεν παρεμβάσεις σε εκλογές στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, περιορίστηκε να πει: «Όχι στη χώρα μας».

Απέδωσε, δε, το θόρυβο στην Ελλάδα για τις αποκαλύψεις για την «Ομάδα Jorge» στην αντιπολίτευση, λέγοντας πως είναι «ενδιαφέρον ότι η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να δημιουργήσει μία πλατφόρμα αιτιολόγησης της επικείμενης ήττας της».

Όσον αφορά, δε, στη συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους των καλλιτεχνών, ο Γ. Οικονόμου, αφού περιέγραψε αναλυτικά τι συμφωνήθηκε, έκανε λόγο ξανά για ανάγκη διευκρινίσεων και σημείωσε ότι «είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι η κυβέρνηση δεν αναζητά μάχες, δεν βάζει απέναντι τους καλλιτέχνες, σέβεται την προσφορά τους στον Πολιτισμό. Η κυβέρνηση σέβεται τον καλλιτεχνικό κόσμο το αποδεικνύει έμπρακτα. Προχωράμε μαζί τους στη αναζήτηση δημιουργικών λύσεων για χρόνια προβλήματά τους».

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης με Ράντεφ: Μνημόνια εμβάθυνσης της ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας και Βουλγαρίας

Το απόγευμα η συνάντηση Τσίπρα – Στουρνάρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Συγκινητική η εικόνα Δένδια – Τσαβούσογλου μαζί μπροστά στην καταστροφή

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οικονόμου, Ομάδα Jorge, Οι Έλληνες, Δικαιοσύνη,oikonomou, omada Jorge, oi ellines, dikaiosyni