Οικονόμου για εκλογές: Επιστροφή στο… 2015 και σύγκριση με το σήμερα

Σε δύο εικόνες, μία από την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και μία από την τρέχουσα κυβέρνηση αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο briefing, γυρνώντας στο 2015 και κάνοντας σύγκριση με το σήμερα.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε ότι η πρώτη εικόνα είναι αυτή του επικεφαλής του Eurogroup που επισκεπτόταν την Αθήνα και συγκρουόταν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

και προειδοποιούσε για τους πειραματισμούς της τότε κυβέρνησης, ο οποίος επιβεβαιώθηκε με το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο, ενώ η δεύτερη εικόνα ότι έρχεται από εκδήλωση του Υπουργείου Οικονομικών με την παρουσία του προέδρου του Eurogroup, που δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να είναι υπερήφανη γιατί πέτυχε την υψηλότερη ανάπτυξη και τον χαμηλότερο πληθωρισμό, ενώ σύντομα θα κατακτήσει και την επενδυτική βαθμίδα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι τίποτα σήμερα στη χώρα μας δεν θυμίζει τις μέρες των κλειστών τραπεζών και των capitals cotrols, ενώ αναφερόμενος στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το ιδιωτικό χρέος, κατηγόρησε τον πρόεδρο του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης ότι «με τις υποσχέσεις που μοίρασε, άρχισε να λανσάρει και πάλι το σύνθημα “χαρίζω σπίτια, χαρίζω οικόπεδα”. Επαναλαμβάνει ουσιαστικά όσα έλεγε και το 2014 όταν τελικά το διάστημα 2015-2019 έκανε ακριβώς τα αντίθετα. Προτείνει ανεδαφικές λύσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και εμπαίζει την κοινωνία για ένα ζήτημα ιδιαιτέρως σοβαρό όπως όταν έταζε την περιβόητη Σεισάχθεια και τελικά ο κ. Τσίπρας από νέος Σόλωνας κατέληξε να γίνει ο μεγαλύτερος φορομπήχτης στην ιστορία του ελληνισμού».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Γ. Οικονόμου είπε ότι κανείς δεν μπορεί να πιστέψει τον κ. Τσίπρα ό,τι και να λέει, ότι όσα υπόσχεται σήμερα είναι παντελώς αντιφατικά και ανεφάρμοστα καθώς και ενώ διαλύει με τις προτάσεις του κάθε κουλτούρα πληρωμών και θέτει σε κίνδυνο για μια ακόμα φορά τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα ουσιαστικά δεν προσφέρει διέξοδο στους δανειολήπτες ιδιαίτερα στους πιο ευάλωτους. Τόνισε επίσης ότι απέναντι στο εμπόριο ελπίδας η κυβέρνηση απαντά με τις πολιτικές της, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το κεκτημένο της ανάπτυξης το μετατρέπουμε άμεσα σε κοινωνικό κεκτημένο. Για τους πολίτες. Για όλους. Μειώνοντας τους φόρους, αυξάνοντας τους μισθούς, ενισχύοντας τους πιο αδύναμους».

Συνεχίζοντας την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «πολακισμό» και τοξικότητα και ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία απαντάει με έργο που υλοποιήθηκε σε ένα δύσκολο περιβάλλον «Μιλάμε στην κοινωνία στον ενεστώτα και στο σήμερα», είπε ο Γ. Οικονόμου, ενώ αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι μιλάει η διακυβέρνησή του και το γεγονός ότι δεν άλλαξε τίποτα ούτε ως προς τα πρόσωπα, ούτε ως προς το περιεχόμενο, αντίθετα, ισχυρίστηκε, «ενισχύθηκε η τάση του πολακισμού».

Κατά τα λοιπά, ο Γ. Οικονόμου είπε ότι τα ψηφοδέλτια της ΝΔ θα δημοσιοποιηθούν πολύ σύντομα, ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα σχετικά με το κόμμα του καταδικασθέντος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Ηλία Κασιδίαρη, σημείωσε ότι είναι επαρκές το θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει στον Άρειο Πάγο να απαγορευσει σε «μαχαιροβγάλτες» να κατέβουν στις εκλογές, αν και συμπλήρωσε ότι αν κριθεί τεχνικά ότι χρειαζονται προσθήκες, η κυβέρνηση θα το εξετάσει.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης από Πετρούπολη: «Όλες οι εκλογές είναι κρίσιμες, αλλα αυτές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες»

Nικόλας Γιατρομανωλάκης: «Γιατί δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές»

«Καίει» την κυβέρνηση η ασφάλεια των πολιτών

Keywords
Τυχαία Θέματα