Οι offshore «άναψαν φωτιές» στη Βουλή - Ομηρικοί καβγάδες (Videos)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο… κακός χαμός έγινε στη Βουλή, λίγο πριν την ψηφοφορία για την τροπολογία -η οποία υπερψηφίστηκε- σχετικά με την καθολική απαγόρευση της συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εταιρείες με έδρα εκτός Ελλάδος, μετά από αναφορά του προέδρου του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, σε «στελέχη της κυβέρνησης που έχουν κλέψει πολιτικό χρήμα». Αυτή η δήλωση «άναψε φωτιές» με τη συνεδρίαση να διακόπτεται για λίγα λεπτά μετά τις αντεγκλήσεις μεταξύ

βουλευτών.

Μετά την δευτερολογία του επικεφαλής του Ποταμιού, όπου έκανε λόγο για πρώην συνεργάτες του Ακη Τσοχατζόπουλου που βρίσκονται στην κυβέρνηση και σε υπουργικούς θώκους, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχολίασε ότι: «Δεν ήξερα ότι όταν λείπει από την αίθουσα ο Κ. Μητσοτάκης τον αντικαθιστά ο Στ. Θεοδωράκης».

«Ήρθατε να σκοινοβατήσετε ανάμεσα σε ένα λόγο που φαντάζει σοβαρός και τεκμηριωμένος και τον λαϊκισμό. Αν θυμάμαι καλά, υπερψηφίσατε και εσείς αυτή την διάταξη. Παρόλα αυτά το Ποτάμι ήταν από τους πρώτους που έβγαζαν επί τρεις μέρες ανακοινώσεις ακραίου λαϊκισμού. Ωσάν να μην συμβαίνει τίποτα βγήκατε και εσείς να σύρετε το χορό του λαϊκισμού», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Ήρθατε ως συνήγορος του απόντος για να μας πείτε ότι κάνουμε υπερβολή; Τότε γιατί επί τρεις μέρες μας καταγγείλατε;».

«Λέτε ότι η ρύθμιση θα καταπέσει στα δικαστήρια. Ποιος θα προσφύγει; Κάποιος από εδώ;», αναρωτήθηκε ειρωνικά και μιλώντας και σε προσωπικό τόνο ξεκαθάρισε: «αυτή η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά δεν θα ανεχτούμε μύγα στο σπαθί μας σε θέματα ηθικής. Το ηθικό πλεονέκτημα το παλαιό πολιτικό σύστημα ούτε σε 40 χρόνια δεν θα μπορέσει να το αποκτήσει»

«Το ίδιο λέγατε για τα μνημόνια», απάντησε ο Σταύρος Θεοδωράκης από την πλευρά του και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό υποστήριξε ότι «έχετε πάρει ανθρώπους του Άκη Τσοχατζόπουλου, ανθρώπους που έχουν κλέψει πολιτικό χρήμα».

Η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου ήταν άμεση καθώς του ζήτησε να ανακαλέσει: «Να ανακαλέσει τώρα, αλλιώς να πάει τώρα στον εισαγγελέα», φώναξε, ενώ διαμαρτύρονταν δεκάδες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τσίπρας: Κύριε Θεοδωράκη λυπάμαι για εσάς

Εκείνη τη στιγμή παρενέβη και ο Αλέξης Τσίπρας, που σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του Ποταμιού επισήμανε: «Ο κ. Θεοδωράκης στην τοποθέτηση του είπε ότι στελέχη τα οποία έχουν καταδικαστεί ότι έκλεψαν, όπως ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ και είναι υπουργοί. Αυτό είναι συκοφαντία. «Όταν τον καλέσαμε να πει ονόματα, αντί να παραδεχθεί ότι έκανε λάθος επιβεβαίωσε τη συκοφαντία με το χειρότερο τρόπο. Κύριε Θεοδωράκη δεν έχω να πω τίποτα άλλο. Απλά λυπάμαι πάρα πολύ για εσάς», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Επενέβη και η προεδρεύουσα της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία επεσήμανε πως: «Καλό θα είναι να λέτε ονόματα», ενώ στη συνέχεια ζήτησε να διαγραφούν από τα πρακτικά οι δηλώσεις του κ. Θεοδωράκη. «Εφόσον δεν μπορείτε να πείτε κάτι συγκεκριμένο θα ζητήσω να διαγραφούν, επειδή είναι προσβλητικό», είπε χαρακτηριστικά η κ. Χριστοδουλοπούλου.

ΘεοδωράκηςΤσίπραςΒουλήέντασηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα