Οι μυστικές συναντήσεις Μητσοτάκη με Σαμαρά και το… έργο «δεν είναι η ώρα του Καραμανλή»

Η κατάρτιση των εκλογικών συνδυασμών βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλα τα κόμματα και εντός των ημερών θα ανακοινωθούν τα περισσότερα ονόματα αφήνοντας όπως πάντα στο τέλος τα ψηφοδέλτια Επικρατείας τα οποία είναι επιλογή των αρχηγών.  

Άσε που τα περισσότερα εξελίσσονται σε αποτυχημένες προσπάθειες εισόδου στην πολιτική κάποιων που δεν καταφέρνουν να αφήσουν κανένα ουσιαστικό αποτύπωμα στο χώρο τους.

⁃ Στη Νέα Δημοκρατία

σβήνουν, γράφουν ονόματα, προκειμένου να έχουν τελειώσει όταν ανακοινωθεί στις 10 Μαρτίου η ημερομηνία των εκλογών. Ανάμεσα στα πολλά ονόματα, δύο είναι αυτά που συγκεντρώνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον:

Α) Το ένα του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θα είναι υποψήφιος και αυτό έχει συζητηθεί – και οι προεκτάσεις αυτού – σε δυο κατ’ ιδίαν συναντήσεις που είχε με τον πρωθυπουργό.

Β) Το άλλο είναι αυτό του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

-Παρά τις κατά καιρούς διαρροές – που κι εμείς είχαμε αναφερθεί- ότι δεν θα είναι υποψήφιος σε επόμενες εκλογές, υπάρχει και ένα άλλο σενάριο.

Για να μην του χρεωθεί – αδίκως λέει ο ίδιος – ότι σε μια κρίσιμη μάχη που κρίνεται η αυτοδυναμία, η απουσία του από την εκλογική μάχη να θεωρηθεί υπονόμευση της προσπάθειας, υπάρχει σκέψη να είναι υποψήφιος και να παραιτηθεί σε «εύλογο χρονικό διάστημα».

⁃ Σε μια τέτοια περίπτωση, δεν θα μπορέσει κανείς να του προσάψει ότι υπονόμευσε τον Μητσοτάκη αλλά και δεν θα ψαλιδίσει το ενδιαφέρον για υψηλές θέσεις διαφόρων του κύκλου του, επειδή επιθυμούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην πορεία.

⁃ Άρα μάλλον «δεν είναι η ώρα του Καραμανλή».

Διαβάστε επίσης:

Η μάχη της καθημερινότητας

Από πού πάνε για το κέντρο;

Εξοπλιστικό πηγάδι δίχως πάτο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκη, Σαμαρά, Καραμανλή,mitsotaki, samara, karamanli