Οι κλειδαριές της Κουμουνδούρου, οι φόβοι της ηττημένης πλευράς στον ΣΥΡΙΖΑ για τον.. Πολάκη και τα φίλια πυρά στον Ανδρουλάκη

Το ότι η εποχή Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε μέσα στην αμφισβήτηση, τις επιθέσεις, τις αποχωρήσεις κάποιων μικρομεσαίων στελεχών και τη λευκή απεργία κάποιων πιο επιφανών είναι οφθαλμοφανές.

Πιθανόν είναι λίγο έως πολύ άδικο, αλλά θα έλεγα και λογικό και αναμενόμενο ως ένα βαθμό.

Ο Κασσελάκης κέρδισε μεν τις εσωκομματικές εκλογές, αλλά ακόμα δεν εμπνέει

εμπιστοσύνη στις διάφορες πτέρυγες του κόμματος, ούτε μπορεί να τις κινητοποιήσει – τουλάχιστον όχι άμεσα.  

Για παράδειγμα, ένα πρόβλημα στις σχέσεις των δύο πλευρών εντοπίζεται, μου λένε, στο ρόλο που θα έχει ο Παύλος Πολάκης στο νέο σκηνικό.

Και σας ομολογώ ότι ακούω με προσοχή τις ενστάσεις της ηττημένης πλευράς στις εκλογές της περασμένης Κυριακής.

Λένε, για παράδειγμα, ότι ο Πολάκης από κει που ήταν να τον διαγράψει ο Τσίπρας, φτάσαμε στο σημείο να κάνει κουμάντο στον ΣΥΡΙΖΑ. Ότι έχει αποφασιστικό ρόλο και λόγο σε όλα. Και πως συμπεριφέρεται σαν «σκιώδης πρόεδρος», λένε.

Αυτό το τελευταίο το θεωρώ εντελώς υπερβολή και ίσως αποτέλεσμα της βαθιάς πικρίας, για την έκβαση της μάχης διαδοχής.

Αλλά την ένσταση για την θεαματική αναβάθμιση του Παύλου την ακούω. Χρειάζεται σωφροσύνη και μέτρο και από τους νικητές. Όχι μόνο υπομονή και δεκτικότητα από τους ηττημένους.

Ο Πολάκης είναι στους… πολύ κερδισμένους. Αλλά έχει σημασία όχι μόνο πώς διαχειρίζεται κανείς την ήττα του, αλλά και τι κάνει με τη νίκη του.

Αυτό που λέγαμε πάντως για την εμπιστοσύνη, το πρόβλημα υπάρχει.

Μου μετέφεραν και σας το μεταφέρω με όση επιφύλαξη μπορώ να έχω για τέτοια θέματα – αλλά πάντως η πληροφορία είναι από έγκυρα πηγή – ότι κάποιες κλειδαριές σε γραφεία στους πάνω ορόφους της Κουμουνδούρου άλλαξαν τις τελευταίες ημέρες.

Λογικό μου φαίνεται μία τέτοιου είδους… “ανακαίνιση” να ξεκινάει από τις κλειδαριές πάντως…

Για να μην το ξεχάσω, να σας ενημερώσω και για τούτο: Το θέμα που δημιουργήθηκε με την απομάκρυνση των Θεοχαρόπουλου και Καλπάκη, το πήρε πάνω του ο διευθυντής του γραφείου του Κασσελάκη, ο Μανώλης Καπνισάκης.

Ο οποίος παραδέχτηκε, μου λένε, ότι έπρεπε να ενημερωθούν κατ’ ιδίαν τα δύο στελέχη (διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας ήταν ο πρώτος και εκπρόσωπος τύπου ο δεύτερος) ότι ο πρόεδρος θα τοποθετούσε πρόσωπα της επιλογής του στις θέσεις αυτές. Και όχι να το μάθουν από τον τύπο.

Αλλά και ο ίδιος ο Κασσελάκης αποδέχτηκε ότι δεν ήταν ο καλύτερος χειρισμός.

Τουλάχιστον φαίνεται ότι ακούνε αυτοί της νέας ηγεσίας…

Πράσινα μπουρίνια

Για το ΠΑΣΟΚ σας έχω προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι περιμένουν κάτι… όργανα στη γωνία για να αρχίσουν να βαράνε με την πρώτη ευκαιρία πλέον.

Η γκρίνια έχει φουντώσει στη Χαριλάου και αφορά στους χαλαρούς ρυθμούς με τους οποίους κινείται εδώ και καιρό η ηγεσία – ή έτσι θεωρούν όσοι γκρινιάζουν.

Αλλά η γκρίνια εξελίσσεται πλέον σε αμφισβήτηση.

Διότι μπροστά υπάρχουν δημοσκοπήσεις και εκλογικές αναμετρήσεις. Στις οποίες η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα δώσει εξετάσεις.

Στις πρώτες δημοσκοπήσεις για παράδειγμα δεν φαίνεται ο παλμογράφος του 10-12 (ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου) να κινείται προς τα πάνω.  

Οι δε εκλογές της αυτοδιοίκησης, σας πληροφορώ με κάθε εγκυρότητα, θα είναι το πρώτο βήμα της αξιολόγησης. Και το αποφασιστικό, οι ευρωεκλογές.

Αν δεν πάει καλά στις πρώτες – και φαίνεται ότι δεν πρόκειται και να… σκίσει – θα ξεκινήσουν οι ευθείες βολές.

Κι αν στις ευρωεκλογές γίνει του… Κασσελάκη ή αντέξει ο Μητσοτάκης, τότε ο Ανδρουλάκης θα πρέπει να ετοιμάζεται για μεγάλες συγκρούσεις στο εσωτερικό του Κινήματος. Και πιθανόν να ξεκινήσει από άλλοτε φίλιες δυνάμεις – βλέπε Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και όχι μόνο.

Δεν μπορώ να σας πω ότι θα τεθεί ευθέως θέμα ηγεσίας. Αλλά μία φασαρία μεγαλύτερη και από κείνη που γίνεται για τα μάτια της… Μαρίας, κατά το δημοτικό άσμα, θα ξεσπάσει…

Διαβάστε επίσης

Τα δύσκολα για τον Κασσελάκη τώρα αρχίζουν – οι δεύτερες σκέψεις για το συνέδριο και οι… «Κυναίγειροι» της Κουμουνδούρου

Τα γυμνάσια του Μητσοτάκη στον… Κικίλια και η συμμαχία που έκρινε πολλά για την επικράτηση Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κασσελάκης δεν αλλάζει μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όλο το πολιτικό παιχνίδι

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κουμουνδούρου, ΣΥΡΙΖΑ, Πολάκη, Ανδρουλάκη,koumoundourou, syriza, polaki, androulaki