Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές απάντησαν στην επιστολή Γεννηματά για το εργασιακό: «Ανησυχία για τις αλλαγές της κυβέρνησης»

Ευήκοα ώτα φαίνεται ότι βρήκε η επιστολή της Φώφης Γεννηματά στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές για το εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Ενημερωθήκαμε με ανησυχία για συγκεκριμένες προβλέψεις της προτεινόμενης εργατικής νομοθεσίας από τη συντηρητική κυβέρνηση της Ελλάδας», αναφέρουν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές σε ανάρτησή τους, τονίζοντας ότι αυτό που χρειάζονται οι κοινωνίες μας είναι ένας εκσυγχρονισμός, που αυξάνει την προστασία των εργαζομένων.

Worrying legislation being put

forward by the conservative government in .
We need a modernisation that increases workers' protection, not the contrary!
We fully support our @kinimallagis friends in their efforts against any legislation that sets back workers' rights. pic.twitter.com/zk4Cd1szXN

PES (@PES_PSE) June 10, 2021

Η Φώφη Γεννηματά έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES), Σεργκέι Στάνισεφ, με την οποία τον ενημερώνει για το αντεργατικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Στην επιστολή της, η κ. Γεννηματά αναφέρει ότι το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης ισοπεδώνει τα εργασιακά δικαιώματα και παρεμποδίζει την άσκηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Όπως αναφέρει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ:

«Το νομοσχέδιο αφαιρεί την συλλογική διαπραγμάτευση για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

Ο εργοδότης θα μετατρέπει το 8ωρο του εργαζόμενου σε 10ωρο, χωρίς να πληρώνει υπερωρίες, με την υπόσχεση μελλοντικών ρεπό. Διευκολύνονται ακόμη και οι παράνομες απολύσεις, μια και ο εργοδότης δεν θα υποχρεούται να επαναπροσλάβει εργαζόμενο, ακόμη και αν αυτός δικαιωθεί από το δικαστήριο.

Τίθενται αρνητικοί περιορισμοί για την άσκηση του δικαιώματος της απεργίας και καταργούνται οι προβλέψεις για την προστασία των συνδικαλιστικών στελεχών από απολύσεις.

Με το νομοσχέδιο οδηγούμαστε σε μείωση του εισοδήματος των εργαζόμενων και σε προβλήματα στην οικογενειακή τους ζωή ενώ στερείται η δυνατότητα δημιουργίας θέσεων εργασίας για την κάλυψη νέων αναγκών των επιχειρήσεων».

«Βράζουν» οι «γαλάζιοι» με τον Σκυλακάκη

Πρόταση Κύρτσου για το χρέος της ΝΔ στις τράπεζες

Νέος ρόλος για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο

Keywords
Τυχαία Θέματα