Οι δυνατές γυναίκες…

Μετά το μυθιστόρημά της «Φυλάξου αν μ’ αγαπάς», τώρα ανεβαίνει στη σκηνή μ’ ένα δικό της έργο μια από τις πιο αξιόλογες ηθοποιούς μας.

«Οι πιο δυνατές…» της Άννας Αδριανού ανέβηκαν από το περασμένο Σάββατο στο «Αλκμήνη» σε νέα δυναμική εκδοχή, με επιπλέον σκηνές και χαρακτηριστικά βίντεο. Μαζί της η Λίλη Τσεσματζόγλου και η Μάγδα Κουστέρη.

Ένας από τους πιο «δυνατούς» μονολόγους του Αυγούστου Στρίντμπεργκ μεταμορφώνεται σε ένα καινούργιο θεατρικό

έργο, ένα σύγχρονο «παιχνίδι για δύο» μέσα από μια αιρετική διασκευή, που φωτίζει το θέμα της απιστίας κι από τις δύο πλευρές. Αλλά και το θέμα της συναισθηματικής κακοποίησης δύο γυναικών, που αγάπησαν τον ίδιο άντρα, χάνοντας τη δύναμή τους.

Το έργο. Σύζυγος και ερωμένη συναντιούνται παραμονή Χριστουγέννων σε ένα καφέ – μπαρ και, μέσα από αλλεπάλληλες προκλήσεις, εκθέτουν τη ζωή τους και τους ρόλους τους, κι αναμετριούνται μέχρις εσχάτων για το ποια υπήρξε η νικήτρια και «η πιο δυνατή». Δυο ερωτικοί θηλυκοί ρόλοι, δυο διαφορετικές απόψεις ζωής, δυο τρόποι να αγαπάς, να μισείς και να είσαι γυναίκα. Αντικείμενο: ο εραστής και σύζυγος, που, αν και απών, κυριαρχεί ακόμα στη σκέψη και την καρδιά τους. Ένας άντρας που τις θέλει και τις δυο, μια και δεν τις θεωρεί επιβάτιδες της ίδιας θέσης στο τρένο της ζωής του.

Λέει η συγγραφέας: «Όταν πρωτοδιάβασα την ‘‘Πιο δυνατή’’ του Στρίντμπεργκ, όπου μια παντρεμένη γυναίκα κάνει έναν σαρκαστικό μονόλογο μπροστά στην ερωμένη του άντρα της, βάζοντάς την στη θέση της και προσπαθώντας να της αποδείξει ότι ‘‘αυτή είναι η πιο δυνατή’’, αναρωτήθηκα τι θα είχε άραγε να απαντήσει σε όλο αυτό, εκείνη η ‘‘άλλη γυναίκα’’, που στον Στρίντμπεργκ παραμένει μυστηριώδης και δέχεται την ήττα της σιωπηλή. Η επαφή μου με τη σκηνοθέτρια Πέπη Μοσχοβάκου και όσα είπαμε ψάχνοντας να κάνουμε ένα έργο, που να αφορά στις γυναίκες και στους ερωτικούς ρόλους, που τις κακοποιούν, με ιντριγκάρισε και με έβαλε μπροστά στην πρόκληση να ‘‘συμπληρώσω’’ το έργο με την απάντηση αυτής της ερωμένης…».

Διαβάστε επίσης:

«Rock & Roll Hall of Fame»: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι για το 2023 (video)

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Θρίλερ, δράμα και η επιστοφή του Αστερίξ

Νέα Δημοκρατία: 20 fake news για την καλλιτεχνική εκπαίδευση και το Προεδρικό Διάταγμα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οι δυνατές γυναίκες…,