Οι δημοσκοπήσεις τρομάζουν το Μαξίμου

Προβληματικός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου από τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων καθώς όλα δείχνουν ότι η ΝΔ  χάνει έδαφος στις θετικές απόψεις των πολιτών  ενώ μειώνεται αισθητά η διάφορα της με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι στην χθεσινή δημοσκόπηση  της Pulse,  που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ η διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα έχει φτάσει στο 11% . Πιο συγκεκριμένα η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 35% έναντι 36% που

είχε στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας πριν ένα μήνα, και ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει δύο μονάδες και από το 22% ανεβαίνει στο 24% . Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ανέβει δυο ποσοστιαίες μονάδες στην προτίμηση των ψηφοφόρων (από 25% στο 27%).

Όμως τα σημαντικά δεν είναι αυτά. Το μυστικό βρίσκεται στα ποιοτικά χαρακτηριστικά τα οποία δείχνουν τους έλληνες πολίτες απογοητευμένους από την διαχείριση που έκανε η κυβέρνηση στο θέμα της πανδημίας.

Έχοντας λοιπόν κατά νου την εικόνα αυτή οι συνεργάτες του πρωθυπουργού επεξεργάζονται τους τρόπους με τους οποίους θα συγκρατηθεί η δυσαρέσκεια των πολιτών πριν γίνει θετική ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κυβερνητικά στελέχη θωρούν ότι η υπόθεση του Νίκου Παππά μετά τις καταγγελίες Καλογρίτσα που συζητιέται σήμερα στην Βουλή ίσως μπορέσεις να λειτουργήσει ως αντίβαρο στην εικόνα που έχει σήμερα η κυβέρνηση. Καθώς όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει παραπομπή του πρώην υπουργού οι ίδιοι άνθρωποι λένε ότι με σωστή επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης ο ΣΥΡΙΖΑ θα  μπορούσε να υποστεί ένα σοβαρό πλήγμα στο κομμάτι του ηθικού πλεονεκτήματος , το οποίο θα αναχαίτιζε  το όποιο ρεύμα υπάρχει προς την Κουμουνδούρου.

Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι τα αποτελέσματα από την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Νίκο Παππά μπορεί να έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα καθώς μπορεί να δοθεί η εντύπωση ότι η όλη διαχείριση της υπόθεση γίνεται μόνο για επικοινωνιακούς λόγους την στιγμή μάλιστα που η χώρα αντιμετωπίζει το σοβαρό πρόβλημα της πανδημίας και τις οικονομικές συνέπειες αυτής της κατάστασης.

Οι πιο μετριοπαθείς υποστηρίζουν ότι αυτό που θα έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση είναι να δείξει σοβαρότητα και αντανακλαστικά στα θέματα της πανδημίας και να κάνει έναν σωστό προγραμματισμό στην οικονομία. Στην πραγματικότητα δηλαδή προτείνουν το τέλος της επικοινωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα