Λουράντος: Πρέπει να απαγορευτεί η διενέργεια τεστ στο χώρο του φαρμακείου

Ο πρόεδρος του φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος, αναφέρθηκε στα self-test που αναμένονται να φτάσουν στα φαρμακεία τις επόμενες μέρες.

«Πιστεύω ότι θέλουμε τουλάχιστον 7-8 ημέρες για να έρθουν τα τεστ στα φαρμακεία. Έχουν δημιουργηθεί όμως μεγάλες προσδοκίες και εκεί θα εστιάσω, υπό την έννοια του ότι χθες παραδείγματος χάριν

που είχα εφημερία όλη τη μέρα δέχτηκα τουλάχιστον 50 τηλεφωνήματα από πολίτες εκ των οποίων οι μισοί ήθελαν να πάρουν τεστ οπωσδήποτε, ενώ ακόμα δεν υπάρχουν, και άλλοι να κάνουν τα τεστ στο φαρμακείο, πράγμα το οποίο δεν μπορεί να γίνει» επισήμανε.

«Το εξήγησα και μάλιστα μου έκανε εντύπωση ότι κόσμος που ήταν στο φαρμακείο, που άκουσε τη συζήτηση, έλεγε ότι είναι πολύ επικίνδυνο πραγματικά, το καταλάβαινε και μάλιστα έλεγε πως αν κάποιο φαρμακείο κάνει τέτοια τεστ μέσα στο χώρο του τότε και οι ίδιοι θα προβληματιζόντουσαν αν θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στο φαρμακείο» πρόσθεσε.

Επιπλέον, διευκρίνισε ότι τα self-test θα διατίθενται μόνο δωρεάν αλλά αν υπάρξουν άλλα τεστ που θα μπορούν να αγοραστούν είναι κάτι που δεν γνωρίζει ο ίδιος.

Για την άρνηση του φαρμακοποιών να κάνουν τα τεστ στο φαρμακείο ο κ. Λουράντος εξήγησε ότι είναι θέμα ασφάλειας.

«Αν το φαρμακείο φτάσει να γίνει ένας χώρος που εν δυνάμει θα υπάρξει μέσα ο κορωνοϊός από μια εξέταση ή από κάποιον που έβγαλε τη μάσκα για να κάνει το τεστ, θα σηκωθούν να φύγουν όλοι. Και αν αυτό διαδοθεί στην περιοχή δεν θα πατάει άνθρωπος» είπε.

«Εγώ πιστεύω ότι αυτό πρέπει να απαγορευτεί με νόμο. Αν ο ίδιος θέλει να το κάνει οπουδήποτε αλλού αυτό είναι δική του ευθύνη. Αλλά να το αφήσει το κράτος ελεύθερο είναι τεράστιο πρόβλημα και θα δημιουργήσει πρόβλημα μεταξύ των φαρμακείων» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα