Οι ΑΝΕΛ στηρίζουν περιμένοντας...

ΠΟΛΙΤΙΚΗΈντυπη Έκδοση

Τρεις ώρες και κάτι ψιλά κράτησε η μαρα­θώνια συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, το με­σημέρι της Τρίτης, σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει ο μικρότερος από τους δυο κυβερνητικούς εταίρους όταν έρθει στην Ολομέλεια η επικείμενη συμφωνία με τους δανειστές και προκειμένου να την υπερψη­φίσουν, χωρίς ωστόσο να διαφαίνεται, του­λάχιστον μέχρι αυτήν την ώρα, ότι θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας κατά την

ψή­φιση της συμφωνίας. Οι «κόκκινες γραμμές» των ΑΝΕΛΛ για τη συμφωνία παραμένουν, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, η σαφής αναφορά στο ζήτημα του χρέους και ο ΦΠΑ στα νησιά. Για το θέμα του χρέ­ους μάλιστα ο Πάνος Καμμένος εκτίμησε ότι πρέπει να υπάρξει οριστική λύση και όχι, όπως στην περίπτωση της κυβέρνησης Σα­μαρά το 2012, να περιοριστεί σε μια απλή αναφορά.

«Θετική σκέψη»

«Συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και συζητήσα­με, συνεκτιμήσαμε την κατάσταση και την πορεία των διαπραγματεύσεων. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι αυτήν τη στιγμή διαπραγμα­τεύεται η Ελλάδα, δεν διαπραγματεύεται απλώς η κυβέρνηση. Ελπίζουμε ότι η πορεία των διαπραγματεύσεων θα είναι θετική για τον ελληνικό λαό» δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομά­δας του κόμματος.

«Οι προϋποθέσεις που έχουν μπει και από την κυβέρνηση αλλά και από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι οποιαδήποτε συμφωνία να συνδέεται με το θέμα του χρέους. Παραμένουν οι “κόκ­κινες γραμμές” που έχουμε θέσει και θεω­ρούμε ότι τις επόμενες ώρες, τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση, τηρώντας τη λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου, θα προχωρή­σει στην οριστική επίλυση των προβλημά­των που έχει δημιουργήσει η πενταετής κρίση. Η λύση θα είναι οριστική και η εποχή των μνημονίων θα έχει περάσει» κατέληξε στη δήλωσή του ο Πάνος Καμμένος. Οι ΑΝΕΛ, από την πλευρά τους, περιμέ­νουν να δουν το τελικό κείμενο της επικεί­μενης συμφωνίας και μάλιστα ο Πάνος Καμ­μένος άφησε «αιχμές» για την... πολιτική των non-paper που εφαρμόζει το Μαξίμου.

«Δεν μιλάμε ούτε για τις 47 σελίδες ούτε για κείμενα που διαρρέουν και non-paper. Δεν αναγνωρίζουμε non-paper, δεν δουλεύου­με με non-paper. Περιμένουμε να δούμε τη συμφωνία» σημείωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛΛ συνομιλώντας με δημοσιογράφους. «Αγκάθι» πάντως για την κυβερνητική... συμβίωση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παραμένει το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια που εισήχθη χθες προς ψήφιση στην Ολομέλεια ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το έχουν καταψη­φίσει επί της αρχής και επί τεσσάρων συ­γκεκριμένων άρθρων, ζητώντας συγκεκρι­μένες αλλαγές από την αρμόδια υπουργό Τασία Χριστοδουλοπούλου. Όπως ανέφερε μάλιστα ο Πάνος Καμμένος μετά την ολο­κλήρωση της συνεδρίασης Κ.Ο., οι ΑΝΕΛΛ θα το καταψηφίσουν και στην Ολομέλεια εάν τελικά δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα που έχουν θέσει επί των συγκεκριμένων άρθρων.

ΑΝΕΛΛσυνεδρίασηΚΟσυμφωνίαIssue: 1870Issue date: 25-06-2015Has video:
Keywords
Τυχαία Θέματα