ΟΑΕΔ-Κοινωνικός Τουρισμός: Μόνο το 24% των επιταγών έχουν ενεργοποιηθεί

Τη μεταφορά των αδιάθετων ποσών του κοινωνικού τουρισμού του 2019-2020 για φέτος ζητά η Αδέσμευτη Φωνή των Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ.

Ειδικότερα όπως αναφέρει έχουν ενεργοποιηθεί μόνο 100.000 επιταγές από το σύνολο των 413.000, ποσοστό 24%. Αντίστοιχα όπως αναφέρει και το ποσό που τελικώς έχει διατεθεί μέχρι σήμερα από τον ΟΑΕΔ

είναι περίπου στο ίδιο ποσοστό.

«Αν λάβουμε υπόψη ότι το πρόγραμμα του 2019-2020 έχει πολλές χιλιάδες επιταγών οι οποίες δεν έχουν ενεργοποιηθεί αλλά έχει λήξει, θα πρέπει τα αδιάθετα ποσά να μεταφερθούν στο νέο πρόγραμμα 2021-2022», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Όπως σημειώνεται η ενίσχυση του κλάδου του τουρισμού θα πρέπει να περιλαμβάνει και μέτρα ενίσχυσης μέσω του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ, ο οποίος είναι ο καθολικός διάδοχος του Οργανισμού Εργατικής Εστίας από το 2012.

Η Αδέσμευτη Φωνή των Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ προτείνουν :

– Μεταφορά όλων των αδιάθετων κονδυλίων του προγράμματος 2019-2020 και επιπρόσθετη επιχορήγηση από το Κράτος. Νέο πρόγραμμα προϋπολογισμού τουλάχιστον επιπλέον 60 εκ. €.

– Ενοποίηση όλων των αδιάθετων επιταγών σε ένα νέο πρόγραμμα 2021-2022 με ευνοϊκότερους όρους και προϋποθέσεις και αυξημένη επιχορήγηση στις επιχειρήσεις και στους δικαιούχους με ημερομηνία λήξης τον Ιανουάριο 2022.

– Αύξηση των επιταγών για να καλύπτουν συνολικά 1.000.000 δικαιούχους

– Αύξηση των ημερών από έως έξι (6) ημέρες σε έως επτά (7) ημέρες

– Αύξηση της επιχορήγησης στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

– Αύξηση της επιχορήγησης του ΟΑΕΔ προς τις επιχειρήσεις και δωρεάν συμμετοχή για όλους τους ανέργους, ΑΜΕΑ, πολύτεκνους, τρίτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες και δικαιούχους εισοδήματος ΚΕΑ

– Επιχορήγηση με ειδικό επίδομα για όλους όσους έχουν ανάγκη βάσει του πραγματικού τους εισοδήματος αλλά και σε όσους είναι δικαιούχοι εισοδήματος ΚΕΑ προκειμένου να κάνουν χρήση των επιταγών

– Μέριμνα για τους δημοσίους υπαλλήλους ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ που πληρώνουν εισφορές υπέρ Εστίας έτσι ώστε να λάβουν επιταγές αφού εξαιτίας της μοριοδότησης εισοδήματος αποκλείονται από το πρόγραμμα

– Ενσωμάτωση των συνταξιούχων που έχουν πληρώσει πολλά χρόνια εισφορές υπέρ Εστίας αλλά δεν έχουν τύχει καμιάς παροχής τα τελευταία 10 χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα