Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας αφού γίνει πρωθυπουργός, θα παραιτηθεί από την πολιτκή

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας σε 10 χρόνια «βλέπει» τον εαυτό του να έχει επιστρέψει στην ακαδημαϊκή του καριέρα, μακριά από την πολιτική, αλλά αφού πρώτα θα έχει γίνει πρωθυπουργός.

Όπως δήλωσε στην ισπανική εφημερίδα El Pais ο επικεφαλής του αριστερού κόμματος των Podemos επιδιώκει να κατακτήσει το ανώτερο αξίωμα της χώρας του, αυτό του πρωθυπουργού, στις εκλογές του Ιουνίου

και μετά όπως τόνισε θα παραιτηθεί από την πολιτική.

Στη συνέντευξη του ο Πάμπλο Ιγκλέσιας επικεφαλής του κόμαμτος που σχηματίστηκε μόλις το 2014, αλλά ήδη κατακτά τη 2η θέση στην εξουσία, σύμφωνα με όλες τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις επισημαίνει ότι ελπίζει να είναι αυτός επικεφαλής της επόμενης κυβέρνησης που θα υποστηρίζεται από τους κεντροαριστερούς. Και πώς βλέπει τον εαυτό του σε δέκα χρόνια;

Θα διδάσκει σε πανεπιστήμια ως ακαδημαϊκός, ό,τι έκανε πριν ξεκινήσει την πολιτική του καριέρα και πριν οι Podemos γνωρίσουν επιτυχία. «Βλέπω τον εαυτό μου ως λέκτορα, για το οποίο είχα πολύ πάθος» δηλώνει και προσθέτει « Έχω σταθεί πολύ τυχερός. Πληρώνομαι για να κάνω αυτό που μου αρέσει: μελετώ και διδάσκω. Και μου αρέσει να περιφέρομαι στα τηλεοπτικά στούντιο. Αφού γίνω πρωθυπουργός θα απομακρυνθώ από την πολιτική» καταλήγει.

Οι ισπανικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 26 Ιουνίου και στην ουσία είναι επαναληπτικές μετά τις εκλογές του Δεκεμβρίου, όπου κανένα κόμμα, ή συνδυασμός κομμάτων δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση.

Πάμπλο Ιγκλέσιαςισπανικές εκλογέςPodemosHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα