Κόκκινος συναγερμός σε Βέλγιο και Γαλλία - Επίκεινται επιθέσεις του ISIS

ΚΟΣΜΟΣ

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι δυνάμεις ασφαλείας της Γαλλίας και του Βελγίου καθότι σύμφωνα με δημοσιεύματα του βελγικού τύπου αναμένονται άμεσα χτυπήματα του ISIS στις δύο χώρες.

Όπως αναφέρει η βελγική εφημερίδα «La Dernière Heure» σύμφωνα με επίσημο εσωτερικό έγγραφο της αντιτρομοκρατική υπηρεσίας του Βελγίου, μαχητές του αυτοαποκολούμενου Ισλαμικού Κράτους, φέρονται να έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους από τη Συρία πριν από μιάμιση εβδομάδα για

να φτάσουν στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας και της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που επικαλείται η DH, τα άτομα αυτά ταξιδεύουν με πλοίο και χωρίς διαβατήρια. Οι πηγές της εφημερίδας αναφέρουν πως τα άτομα αυτά πρόκειται να χωριστούν σε δύο ομάδες, με τη μία να έχει προορισμό το Βέλγιο και την άλλη να κατευθύνεται στη Γαλλία. Στόχος τους είναι να πραγματοποιήσουν διπλές επιθέσεις.

Σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Βελγίου, τα άτομα αυτά βρίσκονται ήδη σε επαφή με πυρήνες τρομοκρατών στην Ευρώπη και έχουν τον απαραίτητο οπλισμό για να χτυπήσουν άμεσα.

Επικοινωνία με τον Αμπρίνι

Την ίδια στιγμή οι αρχές του Βελγίου, ανακάλυψαν κατά τύχη μήνυμα του μοναδικού επιζώντα τρομοκράτη στις επιθέσεις των Βρυξελλών ο Μοχάμεντ Αμπρίνι ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές. Το μήνυμα που έγραφε «κάτι κινείται στη Γαλλία», είχε αποδέκτη έναν άλλο συγκρατούμενο του, τον Μαρουάν Ελ Μπαλί, τον μοναδικό επιζώντα από την επίθεση στο Verviers στις 15 Ιανουαρίου 2015.

Οι αρχές του Βελγίου διενεργούν έρευνα ενώ ειδοποίησαν και την γαλλική αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

ΓαλλίαΒέλγιοεπιθέσειςτζιχαντιστέςISISHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα